IAG, Amadeus i Meliá pugen mentre el Regne Unit estudia relaxar les normes de viatge

La flexibilització de les normes suposa un impuls al final de la temporada per a les companyies aèries

Per

Bolsamania | 17 set, 2021

El sector turístic recupera confiança després de conèixer que el Regne Unit relaxarà algunes de les restriccions que imposava als viatgers internacionals. Companyies com IAG (+3,5%), Amadeus (+2,7%) o Meliá (+2,4%) pugen aquest divendres en borsa davant l'impuls que pot suposar l'alleujament de les normes a finals de la temporada.

Entre les noves regles per als viatges internacionals des de i cap al Regne Unit, el Govern suprimirà les costoses proves de Covid-19. A més, s'espera que Boris Johnson modifiqui l'actual sistema de semàfors en què estan catalogats els països -vermell (alt risc), ambre (intermedi) i verd (baix).

Una cosa que implicaria que zones d'Espanya rebaixin el seu risc de cara a les normes britàniques. Entre elles Balears, que des de principis de juliol es troba en semàfor ambre. Els britànics que viatgen a les illes s'han de fer dos tests de coronavirus, un abans del viatge i un altre en arribar-ne, però si estan vacunats estan exempts de quarantena.

Els passatgers procedents de països en vermell estan obligats a complir una quarantena de 10 dies en un hotel assignat pel Govern. En el cas dels països en ambre i verd, les autoritats exigeixen una prova d'antígens abans de viatjar, que haurà de donar negativa per poder embarcar, i una PCR al segon dia de l'arribada, tant per als que tenen la pauta completa de vacunació com els que no.

"El subcomitè per a la Covid-19 del gabinet que decideix aquestes coses ho estudiarà probablement avui mateix", ha dit el secretari d'Agricultura, George Eustice, a Sky News, segons recull Reuters.

Últimas noticias