L'FMI i el BM, preparats amb una bateria de "instruments" per actuar contra el coronavirus

Tots dos organismes han emès un comunicat conjunt

Per

Bolsamania | 03 mar, 2020

Actualitzat : 12:53

El Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc Mundial (BM) van assegurar aquest dilluns estar "llestos" per ajudar a encarar "la tragèdia humana i els reptes econòmics" del coronavirus, amb tots els "instruments disponibles".

"L'FMI i el BM estan llestos per ajudar els nostres països membres a encarar la tragèdia humana i els reptes econòmics plantejats pel virus COVID-19", van indicar en un comunicat conjunt poc corrent la directora del Fons, Kristalina Georgieva, i el president del Banc Mundial, David Malpass.

INSTRUMENTS

L'FMI ha dit que compta amb el següent conjunt de serveis i instruments per ajudar els països a respondre a l'impacte del coronavirus:

- Finançament d'emergència. El Servei de Crèdit Ràpid (RCF) i l'Instrument de Finançament Ràpid (RFI) proporcionen assistència financera d'emergència als països membres sense necessitat de comptar amb un programa complet. Aquests préstecs poden desemborsar-se molt ràpidament per ajudar els països membres a aplicar polítiques per fer front a emergències com la del coronavirus.

- Augment dels programes de préstecs existents. L'FMI pot modificar segons sigui necessari els programes existents en suport dels països per acomodar les noves necessitats urgents derivades del coronavirus.

- Donacions per a l'alleujament del deute. El Fons per a la contenció i l'alleujament de catàstrofes permet a l'FMI atorgar subvencions per a l'alleujament del deute als països més pobres i vulnerables que tenen obligacions pendents amb l'FMI per ajudar a fer front als desastres, inclosos els desastres de salut pública.

- Nou acord de finançament. L'FMI també pot donar suport mitjançant un nou acord de finançament en el marc dels seus serveis existents.

L'FMI ha afegit que continuarà donant suport als països vulnerables mitjançant el foment de la capacitat. "Donada la necessitat de reorientar ràpidament els recursos públics, l'FMI continuarà col·laborant estretament amb els països membres afectats i els associats per al desenvolupament, treballant segons les necessitats que vagin apareixent, per tornar a establir les prioritats de les activitats de desenvolupament de la capacitat", ha assenyalat.

Fuente: FMI.

Últimas noticias