El bitcoin supera els 7.000 dòlars i les monedes digitals arriben a un nou rècord històric

La notícia que el CME introduirà contractes de futurs per negociar el bitcoin ha donat ales a l'actiu virtual

Per

Bolsamania | 02 nov, 2017

Actualitzat : 15:11

Un altre dia, un altre rècord. El bitcoin ha arribat a un nou màxim històric aquest dijous, quan ha aconseguit superar els 7,000 dòlars i s'ha disparat fins a nivells de preu per sobre dels 7.2545 dòlars, segons l'índex de Coindesk. El total de capitalització del mercat de les monedes digitals ha arribat als 194.500 milions de dòlars, impulsat per la gana pel bitcoin, el valor total supera del qual és de 122.500 milions de dòlars.

La gana inversor en l'anomenat 'or 2.0' s'ha vist alimentat durant les últimes 24 hores després de la notícia que el Chicago Mercantile Exchange (CME) començarà a negociar contractes de futurs amb el bitcoin. Una notícia que ja va impulsar el preu de la moneda virtual fins a la marca dels 6.400 dòlars dimarts i que ha seguit animant la seva operativa davant la més que segura entrada d'inversors institucionals.

La creació d'un contracte al CME ha portat el bitcoin al sector regulat cosa que permet la creació de productes financers més complexos i obre les portes als diners institucionals

La decisió de l'operador de productes derivats més gran del món es va anunciar dimarts a la tarda i, des d'aleshores, el bitcoin ha sumat 1.000 dòlars al seu preu. "A causa del creixent interès dels clients als mercats de moneda digital, hem decidit introduir un contracte de futurs de bitcoin", va explicar Terry Duffy, president i CEO de CME Group, en un comunicat. Un anunci molt aplaudit per figures del mercat de les monedes virtuals, que veuen en aquest gest el recolzament definitiu a les monedes digitals.

Sense anar més lluny, el CEO del comparador de monedes digitals, Crypto Compari, ha assegurat en declaracions a la CNBC que per al bitcoin aquest és l'esdeveniment que el col·loca a l'altre costat de la frontera entre "el salvatge oest de les finances i la corrent principal".

El més remarcable de la decisió del CME és que la creació d'aquest contracte ha portat el bitcoin al sector regulat cosa que permet la creació de productes financers més complexos i, finalment, obre les portes als diners institucionals, segons experts consultats per Bolsamanía.

A la seva nota, el CME ha explicat que el seu contracte de futurs de bitcoin es liquidarà en efectiu i es basarà en la taxa de referència CME CF Bitcoin (BRR), llançada al novembre de l'any passat amb la plataforma d'operacions en línia Crypto Facilities, amb seu a Londres.

ALTRES FACTORS

L'auge del bitcoin aquest any ja és del 600%, des dels preus per sota dels 1.000 dòlars amb què arrencava 2017. Durant les recents setmanes, el preu de l'actiu virtual s'ha vist impulsat pels rumors que les cases de canvi xineses reprendran la seva activitat. La gana per les monedes digitals en general també s'ha vist esperonada després que s'hagi activat la nova bifurcació de la cadena de blocs, que farà aflorar el bitcoin gold. El naixement d'aquest tercer bitcoin ha augmentat les compres del bitcoin original, ja que els invasors obtindran en les seves moneders digitals la mateixa quantitat de la nova moneda digital -s'equipararan els bitcoins que ja tenen-.

"El patró de les recents pujades apunten a un potencial de creixement fins, almenys, els 8.000 dòlars", indica Hussein Sayed, analista d’FXTM.

Últimas noticias