El Banc del Japó retalla les previsions de creixement i manté la seva política sense canvis

Preveu que l'economia es contraurà entre un 4,5% i un 5,7% l'any fiscal que acaba al març de 2021

Per

Bolsamania | 15 jul, 2020

El Banc del Japó (BoiJ) ha retallat el seu pronòstic de creixement econòmic aquest dimecres per l'impacte de la pandèmia del coronavirus, mentre que ha mantingut la seva política monetària sense canvis.

"L'economia del Japó ha estat en una situació extremadament severa per l'impacte de la Covid-19 al país i a l'estranger", ha dit el banc en el seu informe trimestral de perspectives econòmiques.

La junta de polítiques del banc projecta que l'economia japonesa es reduirà entre el 4,5% i el 5,7% l'any fiscal que acaba al març de 2021. Al seu anterior informe de fa tres mesos, havia projectat una contracció d'entre el 3% i el 5%.

El BoJ prediu que la inflació bàsica, aliments frescos exclosos, serà de -0,5% i -0,7% l'any fiscal actual. L'última projecció mostra que el Banc del Japó no aconseguirà el seu objectiu d'inflació del 2% fins d'aquí a dos anys. El banc espera que la inflació bàsica augmenti un 0,7% l'any que acaba al març de 2023.

El consell de polítiques del Banc del Japó va mantenir el seu objectiu per als tipus d'interès a curt termini en -0,1% i el seu objectiu per al rendiment dels bons del govern japonès a 10 anys entorn de zero.

La junta va mantenir el seu objectiu anual per a les compres de fons negociats a la borsa de valors en 12 bilions de iens i va reiterar el límit per a les compres de paper comercial i bons corporatius a 20 bilions de iens.

Últimas noticias