Els EUA desmenteixen a la Xina i diu que no hi ha programades reunions aquests pròxims dies

El 'melodrama comercial' entre totes dues potències ha marcat la setmana

Per

Bolsamania | 21 ago, 2020

El serial EUA-Xina sembla que mai no s'acaba. El cap de setmana passat, totes dues potències havien d'haver-se reunit per revisar l'evolució i acompliment de l'acord comercial de 'fase 1'. No obstant això, finalment la trobada no es va celebrar i no es va fixar una data per a futures reunions.

El president dels EUA, Donald Trump, va comentar a principis d'aquesta setmana que havia estat ell qui havia decidit posposar les negociacions amb la Xina perquè ara no vol parlar d'aquest assumpte. Però dijous la Xina va comunicar que hi haurà reunions entre totes dues potències, per tractar l'acord comercial, durant aquests propers dies.

L'última hora de tot aquest assumpte arriba de nou des dels EUA, on el cap de l'Estat Major de la Casa Blanca, Mark Meadows, ha contradit a la Xina afirmant que no s'han programat noves converses comercials d'alt nivell entre totes dues potències. No obstant això, ha matisat que totes dues parts segueixen en contacte sobre la implementació de l'acord de 'fase u'.

Meadows va indicar que la revisió de l'acord prevista per al cap de setmana passat, ordenada com a part de l'acord comercial amb la Xina, no ha estat reprogramada, però que el Representant Comercial dels Estats Units, Robert Lighthizer, manté un contacte regular amb les seves contraparts xineses per tractar sobre el compliment dels compromisos.

Últimas noticias