Draghi colpeja l'euro dues vegades: insinua que seguirà ajornant les pujades de tipus

La divisa cedeix a mínims de dues setmanes

Per

Bolsamania | 27 mar, 2019

El president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, ha tornat a colpejar l'euro, que tracta de recuperar la franja dels 1,13 dòlars després de cedir a un mínim de dues setmanes als 1,1250 'bitllets verds'. El banquer central s'ha reafirmat en la postura acomodatícia de l'entitat i ha indicat que les pujades de tipus se seguiran ajornant en funció de l'evolució de la inflació.

De res ha servit que durant el discurs de l'italià des de Frankfurt inclogués un missatge d'esperança sobre la desacceleració econòmica, ni que hagi indicat que combatrà els efectes dels tipus negatius en els bancs i en l'economia. Els inversors han passat de puntetes sobre aquestes declaracions, que suposen una novetat sobre l'anunciat durant la reunió del 7 de març del supervisor econòmic, quan va explicar que no havien discutit "mesures atenuants dels tipus d'interès negatius en els bancs", tot i que reconeixien que el seu efecte és "complex".

Malgrat tot això, la mera al·lusió a un ajornament més enllà de finals de 2019 si els preus no assoleixen l'objectiu del 2% de l'entitat ha servit per espantar les compres a la moneda. Les declaracions del Draghi han anat en la línia del membre del Consell de Govern del BCE, Benoit Coeuré, que aquest dimarts va dir que el banc central no havia arribat "al límit del que podríem fer", que ja van enviar l'euro per sota de els 1,13 dòlars.

Les ales de colom que vesteix el banc central són motiu més que suficient perquè els operadors segueixin venent euros, indiquen els experts. De fet, després de les males dades macro d'Alemanya de finals de la setmana passada, la principal raó per la qual l'euro va arrencar aquesta setmana de nou per sobre dels 1,13 dòlars és que, tot i la forta disminució de la activitat manufacturera d'Alemanya, la confiança empresarial alemanya ha millorat el març".

La moneda única va tancar la sessió de dimarts ja per sota d'aquest nivell de preus i "el trencament dels 1,1175 dòlars, mínim de l'any i 61,8% retrocés del ral·li entre els 1,0340/1,2555 dòlars s'encaminaria el par euro/dòlar a noves baixes amb una destinació mitjanament proper als 1,1050 dòlars, pas previ a buscar la zona dels 1,0720 dòlars", indica Adrián Aquaro, fundador de Trader College.

Últimas noticias