Dentacoin, la febre per la blockchain i les ICOs arriba a la salut dental

La plataforma de cura bucal es perfila com l'emissió de moneda més prometedora d'aquesta tardor

Per

Bolsamania | 29 set, 2017

Actualitzat : 15:23

Les infinites aplicacions de la plataforma blockchain, el màxim exponent és la famosa moneda digital bitcoin, comencen a arribar a tot tipus de negocis. Qualificada pels experts com una nova Internet 2.0, la 'cadena de blocs', el gran llibre comptable que vertebra les operacions en la moneda digital, promet revolucionar absolutament tots els sectors industrials i de serveis. També el de la cura dental.

Amb l'objectiu de millorar i democratitzar els serveis que ofereixen dentistes i clíniques dentals de tot el món, al febrer d'aquest any va néixer Dentacoin, una de les iniciatives més innovadores al sector salut que es construeix sobre la blockchain. Des del llançament de la seva moneda digital ja s'ha posicionat en el top100 del rànquing de capitalització de mercat de CoinMarketCap -que ja monitoritza més de 1.000 monedes digitals-, i acumula un valor total de 62 milions de dòlars, amb 303.000 milions de monedes emeses. A més, segons un comunicat de la mateixa companyia, compten amb una comunitat de 30.000 persones.

La ICO de Dentacoin consistirà en 240.000 milions de DCN (Dentacoins, moneda digital de la plataforma), el preu de la qual és de 0,000206 dòlars

Ara es prepara per fer el gran salt a través de la seva primera ICO (Inicial Coin Offering), que preveu llançar l'1 d'octubre. I la seva notable evolució en poc més de mig any la converteix, segons el portal 'Criptonoticias', en l'emissió de tokens més prometedora d'aquesta tardor. Segons es recull a la pàgina web de Dentacoin la ICO consistirà en 240.000 milions de DCN (Dentacoins, moneda digital de la plataforma), el preu de la qual és de 0,000206 dòlars.

QUÈ FA ATRACTIVA LA DENTACOIN?

L'excitació al voltant d'aquesta aplicació de la cadena de blocs és que vindria a ser una mena de Trip Advisor, Uber o Doctoralia dels serveis dentals, però sobre la base del model descentralitzat que ofereix la blockchain. "Dentacoin està desenvolupant una sèrie d'eines basades en la cadena de blocs, així com la introducció de dos innovadors conceptes clínics dentals, tecnològicament avançats i altament eficients, desenvolupats com a futurs models de negoci per a la indústria odontològica global", explica l'empresa en un comunicat.

Entre les eines de Dentacoin s'inclou una plataforma de revisió dels serveis que ja està funcionant, Dentacare Mobile App, DentaVox webapp i Dentacoin Assurance, una plataforma de comerç de productes de cura dental, materials i equips i una base de dades per a registres mèdics . Totes les eines tenen funcionalitats integrades en blockchain i són servides per un token ERC20 personalitzat, el Dentacoin.

LES ICOS, POLÈMIQUES I INNOVADORES

Les emissions de divises criptogràfiques a les quals s'uneix també Dentacoin estan donant molt de parlar al mercat de les ‘digitals’ i es troben actualment sota el foc dels reguladors de diversos països, entre ells els EUA i el Regne Unit. Les autoritats financeres nord-americanes i britàniques han assenyalat recentment que s'han de considerar com a valors i subjectar-se a les normes pertinents.

La Xina i Corea del Sud han anat un pas més enllà fins a l'extrem de prohibir-les. De fet, al gegant asiàtic, el tancament dels mercats a les emissions de tokens a canvi de finançament de projectes a la blockchain va ser la primera d'una sèrie d'accions reguladores contra els actius virtuals que ha culminat amb la clausura de les cases de canvi de monedes criptogràfiques.

Mentrestant, el fenomen no deixa de créixer. A més de Dentacoin, altres 14 ICOs esperen l'1 d'octubre per posar-se en marxa, segons el web Smith & Crown. D'acord amb dades de fins a 18 pàgines web que mesuren i registren les ofertes inicials de monedes digitals, 20 noves ICOs veuen la llum cada mes, de mitjana. Pel que fa a recaptació, dades compilades per 'Reuters' reflecteixen que fins a mitjans de juliol, es 'van aixecar' 1.200 milions de dòlars en 89 vendes de monedes, dada que representa 10 vegades més tot recaptat el 2016. Segons Smith & Crown, més de 100 divises en línia s'han 'encunyat' mitjançant aquest mecanisme durant els últims 365 dies.

Últimas noticias