La lliura remunta els seus recents mínims després del BoE

La moneda britànica avança un 0,8% des dels mínims de set mesos després de conèixer el vot del Comitè del BoE: 6-3

Per

Bolsamania | 21 jun, 2018

Actualitzat : 15:42

La lliura recupera una mica del terreny perdut i deixa un màxim durant la sessió per sobre dels 1,32 dòlars, després de conèixer que han estat tres els membres del Comitè de Política Monetària del Banc d'Anglaterra (BoE per les sigles en anglès) que s'han decantat per una pujada de tipus. Durant la seva reunió de juny, un nou integrant d'aquest comitè s'ha afegit als partidaris d'elevar les taxes des del 0,5% actual, de manera que l'agost es perfila com una bona oportunitat perquè el supervisor monetari faci el pas.

No obstant això, els analistes s'esforcen a posar límit a l'entusiasme dels compradors de la lliura, ja que el vot 6-3 assenyala que "el banc central és més a prop al Banc Central Europeu (BCE) que a la Reserva Federal a l'hora d'afrontar la normalització monetària", avisa Russ Mould, director d'AJ Bell Investment.

El modest rebot arriba després que la divisa hagi seguit estirant la seva figura baixista aquest dijous, molt pressionada, encara que la primera ministra britànica, Theresa May, hagi aconseguit mantenir el timó en les negociacions sobre el Brexit. Després de recalar als 1,3150 dòlars durant dues jornades, durant una intensa setmana al Parlament britànic, el 'cable' (com es coneix la lliura/dòlar) ha seguit cedint terreny, de camí als 1,3100 dòlars.

La moneda es va prendre un petit respir i va tractar de conquerir l'àrea dels 1,3200 dòlars, després que la premier britànica evités la derrota a la Cambra dels Comuns en una votació que podia, a la pràctica, sostreure qualsevol poder de decisió l'Executiu de May sobre el divorci amb la Unió Europea (UE). No obstant això, les incerteses polítiques i la por que la primera ministra pugui trencar les negociacions i arribar al 29 de març sense acord, manté a la moneda en els seus mínims anuals.

MAY SEGUEIX MARCANT EL COMPÀS I EL BOE SURT A ESCENA

Després d'una ajustada votació a Westminster, el Govern va aconseguir mantenir el control sobre el camí a seguir en el cas que no hi hagi acord per al Brexit o que Westminster el rebutgi. Això vol dir que el Parlament no tindrà el poder de frenar la sortida del Regne Unit de la UE sense un acord satisfactori per al país.

I mentre el "drama polític i el que s'avanci en l'acord del Brexit fins a l'octubre -quan tornen a reunir-se els negociadors de Londres i la UE-, són fonamentals per a la direcció de la moneda del Regne Unit", segons indiquen experts de Sucden Financial, la decisió de tipus d'interès del Banc d'Anglaterra (BoE per les sigles en anglès) es posa sota el focus aquest dijous.

La certesa que el preu del diner es mantindrà al 0,5%, almenys fins a l'agost, afegeix encara més llenya al foc baixista de la lliura, que podria "trencar els 1,31 dòlars i dirigir cap a l'àrea d'1,2980 dòlars", indica Michael Hewson, analista de CMC Markets. Els experts creuen que l'agost, o fins i tot setembre o novembre serà un millor moment perquè el banc central mogui fitxa en matèria de tipus d'interès.

Últimas noticias