Un Ibex cedeix un 0,67% setmanal en un divendres marcat per la pressió dels grans valors

Els bancs, Telefónica, Repsol... tots cedeixen amb ganes

Per

Bolsamania | 11 set, 2020

Actualitzat : 17:46

L'Ibex ha augmentat les caigudes a aquestes hores del divendres (-0,8%. 6.944 punts) pressionat pels descensos de pràcticament tots els grans títols. Els bancs, Telefónica, Repsol, IAG... tots cedeixen amb ganes i penalitzen al selectiu. Per part seva, Ence, que deixarà l'índex el 21 de setembre, intenta recuperar-se dels números vermells, mentre que PharmaMar, que entrarà en lloc seu, puja de forma destacada al Continu. Tornant a l'Ibex, Almirall i Grifols, animats per aquesta entrada d'un company de sector, lideren els ascensos.

El selectiu espanyol es manté en un "etern" moviment lateral, cotitzant als voltants dels 7.000 punts, sense confirmar ni el més mínim senyal de fortalesa que ens faci pensar en una recuperació de la seva sèrie de preus, explica Nuez. "Per sota, el suport clau són els 6.788 punts, mentre que per dalt no tornarem a veure un senyal de fortalesa fins que no se superi la resistència dels 7.321 punts", afegeix.

Mentrestant, tal com s'esperava, el BCE no va oferir aquest dijous novetats, amb Christine Lagarde enviant als mercats un missatge de confiança sobre la recuperació. Tota Europa es va mantenir aquest dijous considerablement indiferent a les paraules de l'organisme, i va finalitzar amb moderades caigudes.

A l'altre costat de l'Atlàntic, Wall Street va acabar la sessió amb caigudes de l'1,5% de mitjana (del -2% al Nasdaq). Els demòcrates han bloquejat al Senat el pla d'ajuda per pal·liar els efectes de la Covid-19 proposat pels republicans. Argumenten que aquesta mesura és massa pobra per al mal que ha causat la pandèmia. A l'Àsia, la sessió s'ha saldat amb predomini del verd.

Al Regne Unit, a més d'estar pendents del desenvolupament de les tensions creixents amb la Unió Europeu (UE), els inversors paren esment aquest divendres a l'estimació del PIB de juliol, que ha pujat un 6,6%, per sota del 6,7% esperat i del 8,7% del mes previ. "Donada l'alta incertesa del Brexit en aquest moment, no esperem que la publicació tingui un impacte significatiu sobre la lliura", assenyalen els experts de Danske Bank. A Alemanya, l'IPC d'agost ha quedat en el -0,1% mensual enfront del -0,1% esperat i al -0,5% anterior. A Espanya, l'IPC d'agost se situa e un -0,5% i encadena cinc mesos en negatiu.

Finalment, assenyalar que els inversors miren ja a la setmana que ve, quan hi ha reunió de la Reserva Federal (dimarts i dimecres), reunió del Banc d'Anglaterra (dijous) i venciment d'opcions i futurs ('quàdruple hora bruixa'), el divendres.

Últimas noticias