Tancament baixista per a l'IBEX, que segueix desplegant un estret moviment lateral

Rovi s'enfonsa aquest dijous mentre AmRest puja amb força al Continu

Per

Bolsamania | 26 ago, 2021

Actualitzat : 18:32

L'IBEX 35 ha caigut un 0,94%, fins als 8.892,70 punts, després de marcar un mínim intradia als 8.890 enters. El selectiu espanyol durant gairebé tot el mes d'agost està cotitzant en un estret interval lateral, comprès entre 8.800 i 9.000 punts, sense un catalitzador clar que li faci moure a l'alça o a la baixa.

Dins de l'IBEX, la majoria de títols han tancat en negatiu. Acciona, ArcelorMittal i Endesa són els que més han baixat, mentre que Viscofan, PharmaMar i Almirall han estat els millors.

Al Continu, AmRest ha pujat amb ganes després de tornar a beneficis durant el primer semestre, mentre Rovi s'ha enfonsat (-11%) per la possible contaminació de la vacuna de Moderna detectada al Japó.

En quan a les dades econòmiques del dia, el PIB del segon trimestre als EUA s'ha revisat lleugerament a l'alça fins al 6,6% des del 6,5%, per sota del 6,7% previst.

A més, el Departament d'Ocupació ha publicat les sol·licituds setmanals d'atur, que han pujat fins a les 353.000 des de les 349.000 consolidades de la dada anterior, superant igualment les previsions.

Igualment, arrenca l'esperadíssim simposi de Jackson Hole, tot i que el plat fort arriba demà divendres amb la compareixença del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell.

A l'escena geopolítica, s'han complert les pitjors previsions a l'Afganistan, en produir diverses explosions a prop de l'aeroport de Kabul. De moment, hi ha diversos morts i ferits encara sense quantificar.

LA FED NO MOURÀ FITXA... FINS AL SETEMBRE

La majoria dels economista esperen poc de la trobada de Jackson Hole. A causa de les circumstàncies, amb l'augment creixent dels casos de la Covid i el seu potencial impacte en la recuperació, no preveuen que Jerome Powell ofereixi detalls sobre el començament del tapering o retirada d'estímuls al mínim fins setembre.

Des de Danske Bank s'uneixen a aquesta idea i, en un informe publicat aquest dijous, es refereixen a la reunió de setembre com a data en la qual el banc central anunciarà el tapering que, segons ells, començarà ja durant el quart trimestre. "Esperem que conclogui a l'estiu de 2022, seguit d'una pujada de tipus a finals de l'any que ve", expliquen.

En la seva opinió, el mercat està "ben preparat" aquesta vegada i un anunci del tapering el mourà molt menys del que ho va fer el 2013. Altres analistes, com els de Bank of America estimen que l'anunci es farà al novembre si les dades d'ocupació confirmen la recuperació de 'mercat laboral.

Wall Street va finalitzar la sessió de dimecres amb lleus alces, marcant nous màxims, tot i que aquest dijous cotitza amb signe mixt, mentre que a Àsia els índexs han cotitzat també amb signe mixt. El banc de Corea del Sud ha pujat tipus per primera vegada en tres anys. El país es converteix en la primera economia desenvolupada a elevar tipus durant l'era de la pandèmia.

ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'IBEX es troba desplegant un estret moviment lateral des de fa dues setmanes, amb suport als 8.800 punts i resistència als 9.000 punts. La superació d'aquest nivell psicològic li obriria la porta cap als màxims anuals, situats als 9.300 enters. Per contra, perdre els 8.800 suposaria un nou tram baixista addicional per a l'índex.

L'euro es canvia a 1,1749 dòlars (-0,18%). El petroli cau un 0,8% de mitjana, amb el Brent als 71,71 dòlars i el WTI als 67,76 dòlars.

L'or i la plata cauen. El primer se situa als 1.783 dòlars i el segon, als 23,50 dòlars.

El bitcoin cedeix un 3,7%, fins als 47.020 dòlars i l'ethereum un 3,7%, fins als 3.108 dòlars.

La rendibilitat del bo americà a 10 anys se situa a l'1,356% mentre el rendiment del bo espanyol a 10 anys avança fins al 0,311%.

Últimas noticias