L'IBEX tanca amb tímides caigudes del 0,03% i no s'atreveix a superar els 8.600 punts

El selectiu va pujar un 6,3% durant el primer trimestre després d'avançar un 4,3% al març

Per

Bolsamania | 01 abr, 2021

Actualitzat : 18:12

L'IBEX 35 ha tancat la sessió d'aquest Dijous Sant pràcticament pla. Durant la primera jornada borsària d'abril, el selectiu espanyol ha acabat amb tímides caigudes del 0,03%, fins als 8.577,6 punts. No obstant això, durant la setmana la trajectòria ha estat més positiva, amb un avanç del 0,93%. Després del confinament de quatre setmanes anunciat per Emmanuel Macron a França per frenar la pandèmia de Covid-19 i després de conèixer els indicadors d'activitat al sector de manufactures en les principals economies mundials, que han mostrat a Europa una recuperació destacada durant el mes de març.

Dins del selectiu, els títols que més han pujat són IAG (+5,18%) i Solaria (+2,88%), mentre que al costat oposat, els que més han caigut, es col·loquen Cellnex (-2,84%) i Almirall (-2,01%).

En l'escena empresarial, Bolsamanía publica la lluita titànica que mantenen els especuladors baixistes i els grans fons d'inversió en Solaria, un dels valors més seguits de l'IBEX.

A més, ACS és notícia per partida doble. Ahir va anunciar la sortida inesperada del seu conseller delegat, Marcelino Fernández Verdes, sense que s'hagi anunciat substitut; i aquest matí ha tancat la venda de la seva divisió industrial Cobra al grup francès Vinci per gairebé 5.000 milions d'euros més altres 600 milions en variables.

Per part seva, Duro Felguera ha aconseguit una pròrroga d'un mes per rebre la primera fase de l'ajuda de la SEPI i la nova CaixaBank, que es deixa gairebé un 3% després d'anunciar que pagarà un dividend de 2,68 cèntims d'euro per acció durant el mes de maig.

Als EUA, Wall Street va tancar mixt, encara que l'S&P 500 va marcar nous màxims històrics als 3.984 punts, després que Joe Biden anunciés un pla d'infraestructures valorat en 2 bilions de dòlars. El Dow va tancar el trimestre amb una pujada superior al 6%, que va ser del 4,2% per a l'S&P 500 i del 0,4% per al Nasdaq, la qual cosa deixa a les clares la rotació d'actius cap a les accions cícliques des de les accions de creixement. Al tancament de l'IBEX Wall Street registra pujades.

En l'escena econòmica, els inversors es troben a l'espera dels indicadors d'activitat PMI en el sector manufacturer del mes de març. De moment, el PMI manufactures de la Xina ha baixat fins a 50,6 des de 50,9 i s'ha situat per sobre del 51,3 anticipat.

No obstant això, el PMI espanyol ha pujat fins a 56,9 i ha marcat màxims des de 2006; i la resta d'indicadors a Europa també han estat positius. "L'economia manufacturera d'Espanya es va beneficiar d'un mes de març estel·lar, ja que el creixement de la producció va aconseguir el seu millor nivell en més de tres anys a causa del fort augment de la demanda, nacional i internacional", assenyalen des de la consultora IHS Markit.

A curt termini, els experts de Bolsamanía destaquen que l'IBEX mostra un aspecte tècnic "molt bo" que el podria portar als màxims anuals, als 8.740 punts. "Si aconsegueix superar aquests preus, podríem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.000 punts", expliquen els analistes de Bolsamanía.

En altres mercats, les borses asiàtiques han tancat amb pujades i el petroli Brent puja un 0,7%, fins als 63,16 dòlars, mentre els analistes esperen que l'OPEP+ mantingui les retallades a la producció de cru durant la reunió que celebra aquest dijous. A més, l'euro es deprecia un 0,1% i es canvia a 1,1715 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys se situa al 0,33%.

Finalment, recordem que l'IBEX no obrirà ni Divendres Sant ni Dilluns de Pasqua, per la qual cosa la renda variable espanyola no tornarà a cotitzar fins dimarts que ve.

Últimas noticias