L'IBEX tanca amb suaus caigudes impulsat per Repsol i pressionat per Inditex

La dada més rellevant de la setmana serà l'informe d'ocupació de divendres als EUA

Per

Bolsamania | 04 oct, 2021

Actualitzat : 18:31

L'IBEX 35 ha baixat aquest dilluns un 0,09%, fins als 8.791,7 punts, amb Grifols, Repsol i Ferrovial liderant els ascensos en el selectiu espanyol; i Siemens Gamesa, Fluidra i Inditex encapçalant la part negativa de la taula.

La petroliera ha estat el valor més alcista de la jornada gràcies a la pujada de la tarifa del'petroli, que ha repuntat més d'un 3% i supera els 81 dòlars per barril, en el cas del cru Brent. L'OPEP+ ha decidit seguir endavant amb l'augment previst de la seva oferta, cosa que ha disparat la cotització de l''or negre'.

Per l'altra banda avui s'ha parlat molt d'Iberdrola i del nomenament del socialista Antonio Miguel Carmona com a vicepresident d'Iberdrola Espanya. La notícia, que es confirmaria al llarg d'aquesta setmana, es produeix en plena crisi energètica i en plena 'guerra' entre les elèctriques i el Govern després de les mesures adoptades per part de l'últim per rebaixar la factura de la llum.

El mateix PSOE i el seu soci de govern, Unides Podem, s'han mostrat molt crítics amb aquesta decisió, i han parlat clarament de 'portes giratòries'. "Les portes, al PSOE, segueixen girant. Vergonya", ha dit a Twitter el coportaveu estatal de Podem, Pablo Fernández.

A més, Evergrande torna a ser protagonista enmig de les últimes notícies que assenyalen que vendrà la meitat de la seva unitat de gestió immobiliària a Hopson Development per més de 5.000 milions de dòlars, segons informen aquest dilluns els mitjans xinesos. Tant la xinesa com Hopson han estat suspeses de cotització.

"Vam començar la setmana de forma tranquil·la al front de les dades, amb els mercats que segueixen centrant-se en el tema de l''estanflació'. Aquesta setmana el més destacat serà l'informe sobre l'ocupació als EUA de divendres, però també estarem atents a les actes del BCE de dijous i a l'actual crisi immobiliària de la Xina", expliquen els experts de Danske Bank al seu informe diari.

CAIGUDA HISTÒRICA DE L'ATUR

A nivell econòmic, s'ha conegut a Espanya l'atur de setembre, que va registrar una caiguda històrica, amb 76.113 desocupats menys. No s'havien encadenat set mesos consecutius de descensos des de l'any 2000, encara que la rebaixa d'aquest 2021 és més del triple de la registrada fa dues dècades. Després d'aquestes dades, el nombre total de persones inscrites al Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) és de 3.257.802 aturats.

No obstant això, cal tenir en compte els treballadors en ERTO. Setembre finalitza amb un nou mínim de 239.230 persones en ERTO, xifra que suposa 32.960 persones menys que al tancament del mes anterior.

ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'IBEX "ha aconseguit aferrar-se al voltant de la mitjana de 200 sessions, la qual cosa li permet mantenir el moviment lateral de les últimes setmanes. Només tornarem a veure un senyal de fortalesa amb la superació de la resistència dels 9.055 punts", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de TraderWatch.

L'euro es canvia a 1,1626 dòlars (+0,28%).

L'or i la plata pugen un 0,6%, fins als 1.770 dòlars i als 22,70 dòlars, respectivament.

El bitcoin cau un 3,3%, fins als 47.276 dòlars, i l'ethereum un 5%, fins als 3.303 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,474% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys puja fins al 0,434%.

Últimas noticias