L'IBEX salva els 8.000, tot i les caigudes, gràcies a Endesa, els bancs i Telefónica

El selectiu ha arribat a marcar un màxim intradia als 8.045 punts

Per

Bolsamania | 10 feb, 2021

Actualitzat : 19:06

L'IBEX 35 ha salvat els 8.000 punts (-0,44%. 8.065 punts) gràcies al suport d'Endesa (+2,03%), Telefónica (+1,18%) i els bancs després de les fortes caigudes de l'1,44% que va registrar la passada jornada. Els analistes de Bolsamanía ja advertien a primera hora que el selectiu podria augmentar les retallades fins als 8.000 punts i fins i tot cobrir el buit alcista que va deixar el passat dia 3, als 7.950 punts. De moment, aquest dimecres ha aconseguit salvar-los.

El mal comportament de les energètiques va ser una de les causes de la negativa evolució de l'IBEX durant la passada sessió, encara que aquest dimecres Endesa rebota amb força després d'un consell positiu de Goldman Sachs.

Pel que fa a la resta, han destacat les retallades en ACS (-3,29%; 24,98 euros) a causa de la renovada pressió baixista sobre el valor, que l'han fet caure fins a una zona de suport rellevant.

Naturgy per la seva banda, ha caigut un 0,64% aquest dimecres davant la possibilitat que el Govern bloquegi l'OPA parcial llançada per IFM.

DE TWITTER A SOCIÉTÉ

Els resultats empresarials continuen sent un dels aspectes que més segueixen els inversors durant les últimes setmanes. Ahir a la nit Twitter va comunicar un augment del benefici del 28% durant el quart trimestre després d'un any "extraordinari". Els seus títols pugen ara un 3,5% al ​​mercat 'after hours'.

Aquest dimecres ha anunciat els seus comptes el banc gal Société Générale, que ha anunciat un benefici net de 470 milions durant el quart trimestre. El conseller delegat de l'entitat ha dit que aquestes xifres "confirmen un cop més el repunt dels nostres negocis observat ja durant el tercer trimestre, després d'un començament d'any marcat per l'impacte de la crisi de la Covid". Els analistes esperaven un benefici net de 252 milions d'euros al trimestre.

LA INFLACIÓ, AL FOCUS

"Avui és el gran dia de la inflació", anticipaven els analistes de Danske Bank. Així, el mercat està pendent de l'IPC d'Alemanya (puja un 0,8% intermensual i un 1% anual) que s'ha situat en línia amb el que s'esperava al gener.

A l'altre costat de l'Atlàntic, a més de les dades macro, se segueix amb atenció el judici polític a Donald Trump. El Senat ja ha aprovat la seva constitucionalitat.

A la Xina, la inflació va disminuir al gener, segons l'Oficina Nacional d'Estadística del país, que va informar que l'índex de preus al consumidor va baixar un 0,3% respecte a la data de fa un any. L'Oficina Nacional d'Estadístiques també va comunicar que l'índex de preus al productor va augmentar un 0,3% interanual al gener.

ALTRES MERCATS

L'euro cotitza a aquestes hores als 1,2127 dòlars. El petroli, per part seva, cotitza pla, amb el Brent per sobre dels 61,54 dòlars i el West Texas, als 58,73 dòlars.

Per la seva banda, l'or està pla als 1.836,6 dòlars, i la plata baixa un 1,4%, fins als 27,02 dòlars.

Pel que fa a les criptodivises, el bitcoin cedeix en un 5,7% a aquesta hora, fins als 44.442 dòlars, mentre que l'ethereum cau un 3,13%, fins als 1.724 dòlars.

Últimas noticias