L'IBEX no pot amb els màxims anuals i acaba la sessió amb caigudes del 0,27%

El selectiu no ha pogut mantenir el nivell per sobre dels 8.400 punts

Per

Bolsamania | 02 mar, 2021

Actualitzat : 18:10

L'IBEX (-0,27%, 8.355,80 punts) no ha pogut amb els màxims anuals i després de tocar els 8.436 punts s'ha girat al vermell. La borsa espanyola s'ha desmarcat així de la resta de places del Vell Continent que han mantingut les pujades que han marcat tota la sessió de dimarts.

Dins de l'IBEX han destacat les importants revaloracions en ArcelorMittal, Bankia i CaixaBank, properes al 3%. A la banda negativa, han cridat l'atenció les caigudes en PharmaMar (-4,96%) i IAG (-1,51%). Al Mercat Continu, Rovi ha cedit un 3% després d'anunciar una aturada en el procés d'autorització, per part de l'EMA, del seu fàrmac Doria contra l'esquizofrènia.

A Àsia, per la seva banda, han dominat els números vermells aquesta matinada. Durant la nit, el Banc de la Reserva d'Austràlia ha mantingut els tipus d'interès al 0,1% amb la qual cosa ha complert les expectatives. El banc central australià ha deixat clar que no apujarà els tipus fins que la inflació es mantingui dins del seu objectiu del 2-3%. En vista de la recent pujada dels rendiments dels bons, el Banc de la Reserva d'Austràlia ha deixat clar que no endurirà la seva política a curt termini.

DE LES VACUNES AL CRU

L'FDA nord-americana va aprovar aquest cap de setmana l'ús d'emergència de la vacuna monodisis contra la Covid-19 de Johnson & Johnson. Aquesta notícia també va contribuir a les alces de dilluns. A més, segons publica The New York Times, Johnson & Johnson està planejant provar la seva vacuna en nens, nadons i fins i tot acabats de néixer, així com en dones embarassades i en persones amb sistemes immunitaris compromesos.

D'altra banda, el petroli està en el punt de mira a l'espera del que decideixi l'OPEP+ durant la seva reunió d'aquest dijous. Tant el Brent com el West Texas moderen ara els descensos (-0,2% de mitjana), fins als 63,50 dòlars i 60,6 dòlars, respectivament, davant la possibilitat que els grans productors de cru decideixin normalitzar l'oferta.

ATENTS A LA INFLACIÓ

Aquest dimarts s'ha conegut la inflació preliminar de la zona euro de febrer. Després que les publicacions dels IPC dels països hagin sorprès una mica a l'alça, els analistes esperaven un augment interanual fins a l'1%. Finalment, ha estat inferior al previst (0,9%).

A Espanya, s'ha publicat l'atur de gener, que va pujar en 44.436 aturats i supera els 4 milions.

Pel que fa a l'aspecte tècnic de l'IBEX, diuen els analistes de Bolsamanía que, si aconsegueix superar els màxims anuals (8.439 punts), podríem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 8.683 punts. Per sota, el primer nivell de suport es troba als 8.000 punts.

ALTRES MERCATS

L'euro cotitza ara als 1,2031 dòlars. L'or puja un 0,25%, fins als 1.727 dòlars, i la plata es deixa un 1,15%, fins als 26,37 dòlars.

Pel que fa a les 'criptos', el bitcoin puja un 0,95%, fins als 48.880 dòlars. Segons publiquen diversos mitjans, Goldman Sachs té intenció de negociar futurs del bitcoin a partir de la setmana que ve. L'ethereum avança ara un 3,4%, fins als 1.569 dòlars.

Últimas noticias