L'Ibex (+1,22%) recupera els 7.000 gràcies a l'embranzida d'Inditex i malgrat els bancs

La tèxtil va comptar-se entre els pitjors valors aquest dilluns per una retallada de Morgan Stanley

Per

Bolsamania | 15 set, 2020

Actualitzat : 17:47

L'Ibex augmenta els números verds aquest dimarts (+1,22%. 7.036 punts) gràcies al suport d'Inditex (+5,15%). La tèxtil rebota amb ganes després de les caigudes d'ahir i en vespres de la publicació de resultats. H&M es dispara després de comunicar avui un benefici preliminar de juny a agost de prop de 2.000 milions de corones sueques. Els bancs, per part seva, estan pressionant negativament, amb caigudes destacades de tots ells, així com Telefónica.

Les dades macro són també protagonistes aquest dimarts. A la Xina, mostren que la recuperació continua sent forta, diuen els experts. La producció industrial del gegant asiàtic i les vendes minoristes d'agost van superar les expectatives.

Seguint amb la macro, aquest dimarts s'ha publica el ZEW d'Alemanya de setembre, que ha pujat de manera inesperada malgrat el Brexit o la pandèmia. El ZEW de situació actual ha quedat en -66,2 enfront de la previsió de -72 i la dada prèvia de -81,3. El ZEW de sentiment econòmic puja fins a 77,4 des de 71,5 i per sobre de l'estimació de 69,8.

A més, el Regne Unit ha informat del primer augment de la taxa de desocupació des del tancament de l'economia per la Covid.

Aquest dimarts comença la reunió de la dos dies de la Reserva Federal (Fed), les conclusions de la qual es coneixeran demà i que és, sens dubte, la cita la setmana.

A més, seguint als Estats Units, poc abans del tancament del mercat europeu s'ha fet públic que l'Organització Mundial del Comerç (OMC) s'ha posicionat en la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units, i ha declarat il·legals els aranzels imposats per Donald Trump.

Finalment, respecte a l'aspecte tècnic de l'Ibex, els experts de Bolsamanía insisteixen que encara és lluny de donar cap senyal de compra. "La part alta del canal baixista passa en aquest moment per la zona dels 7.280-7.300 punts. I com a suport tenim els mínims d'agost (6.788) i la base del canal, els 6.500-6.550 punts. Encara que com hem anat repetint des de fa setmanes i mesos, la resistència més important de curt termini és el buit baixista diari dels 7.664 punts", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "Només tancant aquest buit tindrem el primer senyal de fortalesa en molt de temps. I mentrestant, més del mateix, moviment lateral dins d'una impecable tendència baixista de mitjà i de llarg termini", afegeix.

Últimas noticias