L'Ibex redueix les pèrdues durant els últims compassos i es queda a les portes dels 6.800

Totes les places europees estenen les caigudes de la sessió d'ahir

Per

Bolsamania | 22 oct, 2020

Actualitzat : 17:50

Les borses europees estenen aquest dijous les inesperades i brusques caigudes de la jornada d'ahir. L'Ibex ha reduït els números vermells durant els últims compassos i s'ha deixat un 0,22%, s'ha quedat a les portes dels 6.800 punts. Bankinter ha estat entre els títols que més ha retrocedit després de publicar les seves xifres. També han tingut un comportament pobre Grifols, Solaria, Ferrovial i Almirall.

Wall Street continua caient seguint les pèrdues de dimecres, encara que amb pèrdues més moderades que el Vell Continent, mentre que l'Àsia ho ha fet clarament malament aquesta matinada després de l'advertiment del Fons Monetari Internacional (FMI).

La contracció econòmica de l'Àsia enguany serà pitjor del que es pensava, ja que diversos mercats emergents de la regió s'han desaccelerat bruscament mentre lluitaven contra el brot de coronavirus, va afirmar aquest dimecres el Fons Monetari Internacional (FMI).

Es preveu que l'Àsia es contregui un 2,2% enguany, ha dit l'FMI al seu últim informe de Perspectives Econòmiques Regionals per a l'Àsia i el Pacífic. Això és pitjor que la previsió del Fons de juny d'una contracció de l'1,6%, i contrasta amb la decisió de l'FMI de revisar a l'alça la projecció per a l'economia mundial.

Quant al paquet d'estímuls dels EUA, republicans i demòcrates segueixen sense arribar a un acord. Els republicans al Senat volen avançar en un projecte de llei d'alleujament molt més petit de 500.000 milions de dòlars, molt per sota del projecte de llei de 2,1 bilions de dòlars que els demòcrates volen, i també molt per sota del projecte de llei de 1,9 bilions de dòlars que el president Donald Trump ha dit que estaria encantat de signar.

En el calendari d'aquest dijous, destaquen les peticions setmanals de desocupació als EUA i les vendes d'habitatges també a l'altre costat de l'Atlàntic. El GfK alemany ha sortit pitjor de l'esperat. Així mateix, avui hi ha debat entre Donald Trump i Joe Biden.

Finalment, sobre la vacuna contra la Covid, aquest dijous es reuneix el comitè d'experts de la Food and Drug Administration (FDA) als EUA per a valorar l'evolució dels assajos contra la Covid en els quals s'està treballant. És notícia de les últimes hores la mort d'un voluntari de l'assaig d'AstraZeneca al Brasil. Pel que sembla, el voluntari hauria rebut una injecció de placebo en lloc de la vacuna, i això seria la raó per la qual l'assaig no s'ha suspès.

Últimas noticias