L'Ibex cau un 0,6% i és incapaç de recuperar els 7.100 tot i el recolzament de Powell

El discurs del banquer central des de Jackson Hole ha esta la gran cita del dia

Per

Bolsamania | 27 ago, 2020

Actualitzat : 18:02

L'Ibex tanca amb caigudes del 0,65% (7.077 punts) malgrat Jerome Powell. El president de la Fed ha donat un veritable gest de suport a l'economia dels EUA que ha insuflat més ànim a les borses del seu país que no pas a les de l'altre costat de l'Atlàntic (-0,5% de mitjana al Vell Continent).

La intervenció de Powell era molt esperada, i no ha decebut. El mercat esperava una resposta contundent de la Fed davant la crisi econòmica que ha provocat la pandèmia de Covid-19, i l'ha tinguda.

"Fa quaranta anys el problema més gran que la nostra economia enfrontava era l'alta i creixent inflació", ha dit Powell, que ha assegurat que "l'economia dels EUA és sòlida però l'atur pot seguir en un percentatge alt durant anys", i per això cal fomentar el creixement de l'ocupació com sigui.

En el front de les dades, aquest dijous s'ha publicat l'última revisió del PIB del segon trimestre dels EUA, que s'ha revisat a l'alça (31,7% comparat amb el 32,9% previ) però continua sent la pitjor caiguda de l'economia del país. Les peticions setmanals d'atur tampoc no han ajudat i la primera economia del món ja mostra senyals d'estancament.

En el capítol de tractaments contra la Covid-19, cal subratllar que Moderna va anunciar aquest dimecres que el seu vaccí candidat va generar una prometedora resposta immunològica en pacients d'edat avançada durant un assaig clínic d'etapa inicial.

Pel que fa al pla empresarial, a España Siemens Gamesa està celebrant un 'Investors Day' molt esperat, en el qual ha anunciat que mantedrá el dividend en un 'pay-out' del 25% a partir del 2023. A més, a nivell internacional, la notícia és que plega el CEO de TikTok, Kevin Mayer.

Últimas noticias