L'Ibex (+1,2%) avança posicions gràcies als 'blue chips' i està a un sospir dels 7.000

El selectiu està tenint una bona setmana

Per

Bolsamania | 08 oct, 2020

Actualitzat : 17:53

L'Ibex puja un 1% a aquestes hores del dijous gràcies a l'impuls de IAG, Telefónica o Repsol. El selectiu està tenint una bona setmana de la mà de les 'blue chips' i es manté enganxat als 7.000 punts. Els Estats Units continuen sent el principal focus d'atenció. Tant la salut de Donald Trump -que ja sembla totalment recuperat-, com els seus vaivens respecte a l'aprovació del pla d'estímuls, són els principals aspectes en el focus. A més, durant les últimes hores, ha tingut lloc el debat entre els candidats a la vicepresidència, Pence i Harris, i això també interessa als inversors.

"L'únic debat entre el vicepresident Mike Pence i la senadora Kamala Harris va ser més tranquil, clar i disciplinat que el ressentit i caòtic debat presidencial d'una setmana abans (entre Trump i Biden)", assenyalen les cròniques aquest dijous.

Amb els resultats empresarials a punt d'arrencar la setmana que ve -a l'altre costat de l'Atlàntic- i les eleccions presidencials molt a la vora (3 de novembre), s'acosten múltiples estímuls per als mercats després d'aquesta setmana que està sent més de transició. A més, el Brexit tornarà al focus la setmana vinent, quan hi ha reunió del Consell Europeu. A la fi de mes, serà el torn de la reunió de tipus del Banc Central Europeu (BCE), el 29 d'octubre.

"Les converses comercials entre el Regne Unit i la UE segueixen en curs. La incertesa persisteix en relació a com serà la relació entre totes dues parts al gener. Michael Gove va ser moderadament optimista en la seva actualització d'ahir, però va assenyalar que el Regne Unit prefereix no arribar a un acord tret que sigui un acord acceptable. David Frost, el principal negociador del Regne Unit, va dir que un acord és possible, però també ho és un resultat sense acord", expliquen els experts de CMC Markets.

Anit, la Reserva Federal va publicar l'acta de la reunió que es va celebrar el mes passat. L'actualització va mostrar que els banquers centrals van expressar la seva preocupació pel fet que la recuperació econòmica podria veure's obstaculitzada, tret que hi hagi una resposta fiscal robusta del Govern. Les actes van advertir que els treballadors de menys ingressos són probablement els més afectats.

Andrew Bailey, governador del Banc d'Anglaterra, parlarà aquest dijous. A més, els inversors estaran pendents de les peticions setmanals de desocupació als EUA, que es preveu que baixin de 837.000 a 820.000.

Últimas noticias