L'euro cau fins a un nou mínim de gairebé cinc mesos per les noves restriccions

El dòlar avança, pel major optimisme als EUA

Per

Bolsamania | 30 mar, 2021

L'euro accelera les seves caigudes aquest dimarts, fins a un nou mínim de gairebé cinc mesos, davant les notícies que arriben de l'eurozona i les noves restriccions per pal·liar els estralls de la pandèmia davant el que molts consideren ja com la quarta onada de la Covid-19. Les noves mesures d'Espanya, Itàlia o Alemanya eclipsen les bones dades macro i llastren la moneda única al terreny negatiu, cap a la zona dels 1,17 dòlars, no vista des d'inicis de novembre.

Davant l'augment de contagis de la Covid-19 a la majoria dels països europeus, ja són diversos els que estan anunciant més restriccions per intentar contenir una nova onada de la pandèmia. Entre ells, Itàlia ha anunciat que imposarà quarantena de cinc dies a viatgers de la Unió Europea (UE), mentre que Alemanya farà controls més severs en fronteres terrestres. A Espanya, des d'aquest dimarts s'exigeix una PCR negativa als francesos que entrin per carretera, alhora que s'endureix l'ús de la màscara.

Aquestes informacions contrasten amb els EUA, on la campanya d'immunització marxa vent en popa, després de l'anunci del president, Joe Biden, que el 90% de la vacunació podrà vacunar-se a partir del 19 d'abril. Malgrat tot, el president estatunidenc ha llançat un advertiment sobre una volta a la normalitat massa ràpida davant l'augment dels contagis per Covid-19.

L'actualitat a l'altre costat de l'Atlàntic també passa pel pla d'infraestructures de 3 bilions de dòlars que Biden detallarà aquest dimecres i que ha tornat a elevar la corba de rendiments del deute dels EUA. El bo a 10 anys s'ha disparat a un màxim de 14 mesos, a l'1,77% i el dòlar ha marcat màxims d'un any enfront del ien després d'aconseguir la fita dels 110 iens a Àsia, un nivell que no es veia des de març de l'any passat. Està en camí d'aconseguir el millor mes des de finals de 2016, amb la finalitat de l'any fiscal del Japó aquest mes impulsant la demanda de dòlars mentre les empreses tracten de quadrar els seus llibres.

Aquests esdeveniments, se sumen al fet que el dòlar ha posat en joc el seu rol d'actiu refugi, quan els inversors es van preocupar per les possibles repercussions de la fallida d'un fons de cobertura, identificat com Archegos Capital, encara que aquest nerviosisme s'havia atenuat en iniciar-se la jornada asiàtica.

"Sospito que els mercats continuaran amb una visió comercial doble al mercat de divises", indica Stephen Innes, analista d'AxiTrade. Així "romandran llargs en el dòlar enfront dels països vulnerables de baixa rendibilitat, com l'eurozona i l'euro, on el banc central de tendència moderada probablement mantindrà la divergència dels tipus d'interès", assenyala. Al mateix temps, "romandran posicionats per la recuperació global a través d'un finançament selectiu de divises fora de l'euro, el ien o el franc suís, mentre s'evita el dòlar estatunidenc amb els rendiments dels Estats Units llestos per continuar pujant", assegura l'expert.

Últimas noticias