El bitcoin salta per sobre dels 28.000 dòlars i acumula pujades del 14% al març

La criptomoneda per excel·lència és un dels actius guanyadors de la crisi bancària

Per

Bolsamania | 29 mar, 2023

El bitcoin és un dels actius guanyadors de la crisi bancària. La criptomoneda per excel·lència acumula des del començament d'un mes de març a prop al voltant del 14%, i aquest dimecres es col·loca per sobre dels 28.000 dòlars.

La majoria de les criptodivises cotitzen amb pujades durant aquesta jornada, cosa que fa que la capitalització d'aquest mercat a nivell mundial se situï als 1,15 bilions de dòlars, amb un volum de 40.000 milions de dòlars durant les últimes 24 hores.

En el cas del bitcoin, s'anima després d'una sessió a la baixa durant la qual el preu va arribar a un mínim de set dies el 28 de març, fins als 26.704 dòlars després de no poder mantenir el nivell clau dels 27.000 dòlars. Però aquest dimecres es recupera. I des del començament d'any es revalora un 61,3%. Tot i que, això sí, encara és molt lluny d'aquells màxims que va arribar a conquerir abans del gran declivi.

Els analistes consideren que el bitcoin està actualment en un lloc que decidirà el destí de la tendència de preu a llarg termini i miren de reüll els 30.000 dòlars després que hagi aconseguit resistir una nova onada de notícies negatives.

I és que a la resistència que sembla mostrar el bitcoin se sumen l'ànim a la demanda que suposa la gairebé segura propera relaxació de la política monetària de línia dura de la Reserva Federal dels EUA (Fed). També el revés experimentat pel sector financer aquests últims dies i setmanes ha portat molts a llançar-se al bitcoin.

De la resta de criptomonedes, l'ethereum avança fins a 1.807 dòlars.

Últimas noticias