Talgo, a punt de confirmar un 'cap i espatlles' invertit

Si ens creiem la figura de volta, aquesta apunta cap a la zona dels aproximadament 8 euros

Presenta una important resistència al buit baixista dels 5 euros

Per

Bolsamania | 24 mai, 2021

Els títols de Talgo semblen decidits a atacar la important zona de resistència que presenta als màxims de principis d'any als 4,75 euros.

Es tracta d'una figura que anticipa pujades i, per tant, el final d'una fase correctiva. És la figura inversa al clàssic 'cap i espatlles'. Aquesta pauta gaudeix de prou fiabilitat dins de les diferents formacions que ens podem trobar als mercats. I es caracteritza per la formació de:

- Espatlla esquerra: el preu cau fins a tocar un mínim i a partir d'aquí comença a rebotar lleugerament.

- Cap: el preu torna a corregir, aconseguint un nou mínim superior a l'anterior, després de la qual cosa rebota fins a un màxim aproximadament a la mateixa altura que l'anterior.

- Espatlla dret: el preu cau de nou, arribant a un nivell similar (encara que sol ser una mica superior) al mínim de l'espatlla esquerra i des d'aquí comença a rebotar. La confirmació de la figura es produeix amb la ruptura de la línia clavicular o línia de coll (neck line) formada per la recta resistència des de la qual es giren a la baixa les 'espatlles' i el 'cap'. El volum a la ruptura de la zona de resistència sol ser molt més alt i la teoria resa que, com a mínim, hauria de pujar fins a l'altura del 'cap' des del punt de ruptura de la clavicular. I es tracta d'un objectiu mínim teòric.

Així doncs, en el cas que ens ocupa el que tenim davant és un potencial 'cap i espatlles' que es confirmaria per sobre de la resistència dels 4,75 euros (línia clavicular). Encara que l'ideal és que el tancament per sobre de la resistència sigui en espelmes setmanals i amb folgança, amb claredat. Si ho fa i amb el permís de la important resistència que el valor té al buit baixista setmanal dels cinc euros (març de 2020) es diria que aquest té recorregut cap a nivells de preu propers als 8 euros. A mitjà termini i amb les seves correccions contra tendència, és clar.

Gráfic setmanal de Talgo

Últimas noticias