L'índex Nikkei posa terra pel mig i s'allunya de la zona de perill

La clau a curt termini està en el suport important dels 27.000 punts

Per

Bolsamania | 17 des, 2021

Després de les mesures de sortida dels estímuls d'emergència relacionat amb la pandèmia de la Covid-19 de la Reserva Federal, el Banc d'Anglaterra i el Banc Central Europeu, el supervisor monetari nipó ha anunciat aquest divendres que reduiria les compres de paper comercial i els bons corporatius.

A partir de l'abril, reduiria les tinences de paper comercial i els bons corporatius a un total d'uns 5 bilions de iens (43.970 milions de dòlars) des del límit anterior de 20 bilions de iens.

Tècnicament, i independentment de les caigudes d'aquest divendres properes al 2%, el que és realment interessant és que l'important rebot de les últimes sessions l'allunya de la zona de perill. Hi ha un important suport al nivell dels 27.000 punts en números rodons que és important que s'aguanti sí o sí. Per què? Perquè la pèrdua d'aquest activaria un doble sostre, que no és res més que una pauta d'implicacions baixistes que, gairebé amb tota seguretat, el projectaria cap al suport dels 24.000 punts, anteriorment forta resistència.

I mentrestant l'índex japonès s'està desplaçant lateralment l'any, dins d'un rang comprès entre els 27.000 punts com a suport i els 30.700-30.800 punts com a resistència. El que sigui que passi abans, la perforació de la base o la superació de la resistències serà el que ens confirmi la direcció del proper gran moviment en tendència. Però mentre se segueixi desplaçant dins d'aquest no tindrem res.

Gràfic setmanal del Nikkei 225

Últimas noticias