La correcció en el Nasdaq 100, una gota en l'immens oceà alcista de fons

L'índex de la tecnologia té una important resistència en el buit baixista d'aquest mes (15.333)

Per

Bolsamania | 21 set, 2021

Cada vegada que Wall Street corregeix per sobre del 2%, encara que només sigui intradia, salten les alarmes. El petit inversor té molt poca memòria i ja no es recorda que les borses també corregeixen. I a la mínima que es mou l'arbre arriben els nervis com si es tractés del final del món.

En el passat hem parlat en multitud d'ocasions sobre com n'és de fàcil ficar la por als petits inversors. Estem sense parar de pujar gairebé des de març de l'any passat, en els pitjors moments de la pandèmia. De tant en tant el mercat s'atura, corregeix una mica i després segueix marcant màxims anuals i en molts casos, a més, històrics (DAX i Wall Street). Però es pot dir que amb prou feines hem tingut correccions més o menys importants. No, no les hem tingut. I no obstant això a la mínima que els índexs cauen un 5% ja comencem que si el final del cicle alcista, que si un crac imminent que pot arribar en qualsevol moment, etcètera. Sempre la mateixa cantarella. És clar que de tant dir-ho alguna vegada encertaran i ens diran això de "ja us en vam advertir". El pitjor de tot és que a sobre s'ho creuran.

El cas és que tot i la correcció dels últims dies aquí no ha passat res. Acció-fase de reacció. Dins de la impecable tendència alcista de fons o primària tenim un primer suport a la zona dels aprox. 14.570 punts i per sota la base (suport) de l'impecable canal alcista pel qual s'està desplaçant el preu des de juliol de 2020. Aquest passa ara per la zona dels 13.360 punts. O el que és el mateix, una caiguda addicional de l'11% implicaria una visita cap a la base del canal i aquí no hauria passat res.

Una altra cosa és que a curt termini les borses s'hagin endinsat en fase correctiva i més, estacionalment parlant, entrem en un període de turbulències. A octubre se li coneix com el mes dels sòls de mercat, cosa que vol dir que en aquest mes les borses solen construir un sòl per encarar la recta final de l'any, que sol ser alcista per als mercats. I com tot ha pujat molt i està molt sobrecomprat no seria gens estrany que estiguem diverses setmanes marejant la perdiu, alternant caigudes amb importants rebots, desplegant un erràtic lateral.

Gràfic diari del Nasdaq 100 des de març de 2020

Últimas noticias