El cafè Robusta té un 'cap i espatlles' invertit de manual

Puja un 46% des dels mínims d'abril de 2020

Si ens creiem la figura de volta aquesta apunta cap a la zona dels aproximadament 1.970 dòlars

Per

Bolsamania | 31 mai, 2021

El cafè Robusta es cultiva principalment a Àfrica, Índia, Indonèsia, Vietnam i Brasil. Els preus dels futurs del cafè s'expressen en dòlars nord-americans per una tona mètrica.

Es tracta d'una figura que anticipa pujades i, per tant, el final d'una fase correctiva. És la figura inversa al clàssic 'cap i espatlles'. Aquesta pauta gaudeix de prou fiabilitat dins de les diferents formacions que ens podem trobar als mercats. I es caracteritza per la formació de:

- Espatlla esquerra (E1): el preu cau fins a tocar un mínim i a partir d'aquí comença a rebotar lleugerament.

- Cap (C): el preu torna a corregir, aconseguint un nou mínim superior a l'anterior, després de la qual cosa rebota fins a un màxim aproximadament a la mateixa altura que l'anterior.

- Espatlla dret (E2): el preu cau de nou, arribant a un nivell similar (encara que sol ser alguna cosa superior) al mínim de l'espatlla esquerra. i des d'aquí comença a rebotar. La confirmació de la figura es produeix amb la ruptura de la línia clavicular o línia de coll (neck line) formada per la recta resistència des de la qual es giren a la baixa les 'espatlles' i el 'cap'. El volum en la ruptura de la zona de resistència sol ser molt més alt i la teoria resa que, com a mínim, hauria de pujar fins a l'altura del 'cap' des del punt de ruptura de la clavicular. I es tracta d'un objectiu mínim teòric. En aquest cas el segon espatlla és més complex, tractant-se d'un triangle simètric (màxims decreixents i mínims creixents) que s'ha superat a l'alça recentment.

En el cas que ens ocupa la clavicular de la formació passa pels 1.550-1.555 dòlars, ara suport. I la projecció mínima teòrica de pujada de la figura apunta cap als aproximadament 1.970 dòlars/tona mètrica.

Gràfic setmanal del futur continu del café Robusta

Últimas noticias