Consultori d'anàlisi tècnica: Telefónica, Repsol, IAG, Gamesa, Acerinox, CaixaBank, Ferrari i el Nikkei

José María Rodríguez respon als dubtes dels lectors sobre els diferents subjacents

Per

Bolsamania | 06 jul, 2020

A continuació, comentem els valors sobre els quals ens han preguntat més aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Repsol, Acerinox, IAG, Nikkei 225, Telefónica, CaixaBank, Siemens Gamesa i Ferrari.

Bon dia, José María. He pensat en Repsol, Acerinox e AIG per entrar a la borsa; quina seria la millor opció en aquest moment, i quin preu hauria de contemplar? Gràcies. MJ.P.

Estimada inversora, bona tarda. El problema amb el qual ens trobem és que si bé creiem que Wall Street es dirigeix cap a màxims, i que el Dax el seguirà, com altres índexs europeus, l'Ibex no té el mateix aspecte, en el sentit que s'ha quedat molt enrere. I el rebot en curs, encara que pugui dirigir-se cap a la resistència dels 8.375 punts, continuaria sent part d'un rebot. La feblesa està justament al nostre índex i la fortalesa al Dax i a Wall Street.

Dit això, el que ens diu el gràfic setmanal de Repsol és que de moment no ha pogut superar la important resistència que presenta al buit baixista setmanal de mitjan març de 9,06 euros. Aquest buit s'ha emplenat, però no s'ha tancat. Així doncs, el primer senyal de fortalesa real d'aquest títol passa perquè sigui capaç de tancar aquest buit baixista setmanal. Si ho fa, serà el moment de plantejar-se altres escenaris que el puguin dur a cotes més altes. Però mentre no el tanqui, no tindrem res.

Gráfico semanal de Repsol

El gràfic d'IAG és un calc del de la petroliera, en el sentit que aquest s'ha girat amb claredat a la baixa després d'emplenar el buit baixista setmanal de 3,95 euros. El va emplenar íntegrament, i aleshores va tornar a caure la cotització. Però és clar, tancar aquest buit baixista setmanal és una cosa impensable ara mateix, tenint en compte que la cotització es troba molt lluny d'aquesta zona de control. Obrir llargs ara? Si som conscients que ho fem en terra de ningú, i que l'‘stop loss’ ha d'estar per sota dels mínims anuals (1,80), endavant. L'‘stop loss’ és molt lluny, però és el que és, i el decideix sempre el mercat.

Gráfico semanal de IAG

Quant a Acerinox, tres quarts del mateix. És un altre títol que està esbarallant-se amb el buit baixista setmanal de mitjan març de 8,004 euros. El buit s'ha emplenat, però no tancat. Si el tanqués, tindríem un interessant senyal de fortalesa, preàmbul del que podria acabar convertint-se en un moviment cap a la part alta del canal baixista, els 11 euros. Gràcies a vostè, una salutació.

Gráfico semanal de Acerinox

Bon dia, José María. Com veieu l'evolució de les propers setmanes del Nikkei 225? Gràcies pel vostre excel·lent treball. O.H.

Estimat lector, bona tarda. El gràfic del Nikkei és similar al d'altres grans índexs de Wall Street, com l'S&P, el Dow Jones o el Dax dins d'Europa. Són índexs que, sorpreses a part, apunten a un retorn imminent als màxims anuals. En el cas del Dax, de l'S&P i del Dow Jones, serien a més màxims històrics. L'índex japonès sembla dirigir-se cap a la important resistència que presenta a l'entorn dels 24.000 punts. I per damunt tenim els màxims de 2018 en els 24.450 punts (nivells de preu no vists des de finals de 1991.)

Gráfico semanal del Nikkei 225

Hola, bona tarda. He heretat una quantitat d'accions de Telefónica i tinc clar que vull vendre, però vull fer-ho a un preu adequat, no a baix de tot. En un valor alcista pots no encertar més o menys el preu de venda, però acabes guanyant-hi alguna cosa. Però sent un valor en tendència baixista clara, quin preu seria l'adequat per a vendre? Moltes gràcies. A.S.

Benvolgut inversor, bona tarda. Com bé dieu, Telefónica és clarament baixista i figura de retorn com a tal no en tenim de moment. Si voleu vendre, l'única cosa que us puc dir és on té resistències en aquest moment, o quines són les importants. Almenys si heu de vendre, que sigui en resistències i no en suports. Actualment, la zona de resistència més important, ajustada la sèrie de preus a l'últim dividend, el tenim ara a 5,10 euros (mínims de 2012). De fet, un rebot fins aquí encaixaria amb un 'pull back' cap a la línia clavicular d'un gran doble sostre. Gràcies a vós, salutacions.

Gráfico semanal de Telefónica

Bona tarda! Tinc unes accions de CaixaBank comprades a 1,72 euros, seria bon moment per vendre? O és convenient mantenir-les? Sóc nou en aquest món. Una salutació i gràcies. J.sb.

Estimat lector, bona tarda. De nou tenim els títols de CaixaBank atacant resistències, com és el buit baixista setmanal dels 2,09-2,10 euros, que s'ha emplenat, però no tancat. Si el títol és capaç de tancar aquest buit, tindrem un important senyal de fortalesa, inici del que pot ser un moviment cap a la directriu baixista, ara als 2,55-2,60 euros. I com a suport més immediat tenim l'últim mínim creixent de 1,7590 euros. Gràcies a vós, salutacions.

Gráfico semanal de CaixaBank

Bon dia, José María. La meva consulta està relacionada amb Ferrari i amb Siemens Gamesa. M'agradaria saber la vostre opinió sobre si és bon moment per entrar-hi, tant a curt com a llarg termini. Gràcies, una salutació. J.PC.

Estimat lector, bona tarda. Ferrari és dels valors europeus més interessants per anàlisi tècnica. Per començar, es tracta d'un valor clarament alcista en termes de llarg termini. I a curt termini sembla decidit a atacar la resistència que li confereix el buit baixista dels 159,80 euros. Tancar per sobre significaria anul·lar aquest buit, un important senyal de fortalesa, preàmbul d'un possible atac als màxims anuals i històrics de 169,05 euros. I per damunt, es situaria en pujada lliure absoluta, amb les implicacions alcistes que això té per a qualsevol subjacent en la mateixa situació.

Gráfico diario de ferrari

Pel que fa a Siemens Gamesa, el gràfic parla per si mateix. Tenim una impecable directriu alcista que uneix els mínims creixents des de març amb tres punts de tangència, i aquí és on hi ha la clau. En la mesura en què aquesta no es perfori, no tindrem cap senyal de feblesa, i per tant cal apostar per un atac a la resistència dels 17 euros, i per damunt, el buit baixista dels 17,50. Però insisteixo, la clau a curt termini és aquesta directriu alcista que sembla traçada amb tiralínies. Gràcies a vós, una salutació.

Gráfico diario de Siemens Gamesa

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Últimas noticias