Consultori d'anàlisis tècnica: PharmaMar, ACS, Inditex, Azkoyen, Merlin, Liberbank, Monster Beverage i Xiaomi

José María Rodríguez respon als dubtes dels lectors sobre els diferents valors

Per

Bolsamania | 08 mai, 2020

Actualitzat : 14:03

A continuació, comentem els valors sobre els quals ens han preguntat més aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Xiaomi, Azkoyen, ACS, PharmaMar, Inditex, Merlin Properties, Liberbank i Monster Beverage.

Bon dia, Don José María. Enhorabona per la gran feina que feu des del seu consultori. M'agradaria saber què opineu de dos valors. Estic "comprat" en Xiaomi des de fa uns mesos, i veig que des de les caigudes de fa gairebé un mes té un bon suport sobre els 10 dòlars d'Hong Kong, i m'agradaria saber la vostra opinió sobre quines expectatives té aquest títol. L'altre títol en el qual estic pensant entrar seria Azkoyen i també m'agradaria saber-ne la vostra opinió. Moltes gràcies. F.GC.

Estimat inversor, bona tarda. Xiaomi és un títol sense tendència pel que fa al mitjà i llarg termini. Però almenys a curt termini tenim mínims creixents, i s'ha de començar per alguna cosa, oi? Té una resistència als màxims d'abril 10,80 HKD (dòlars d'Hong Kong) i per damunt té una altra resistència al buit baixista dels 11,64 HKD. Fa la sensació que aquest sembla que pot estar donant forma a un triangle (màxims decreixents i mínims creixents) i si busqués per tant la part alta del triangle, el preu podria buscar la zona dels 12,50 HKD. Però, insisteixo, en aquest moment estem parlant d'un títol sense una tendència clara de llarg termini. Vull quedar-me amb els mínims creixents de novembre i de març.

Gráfico semanal de Xiaomi

Azkoyen és un títol que, malgrat les caigudes dels màxims de 2019, continua sent alcista en termes de llarg termini. També és cert que el tenim dins d'un ampli lateral des de 2017. A priori, aquest lateral (fase de reacció) vindria a drenar/corregir proporcionalment les importants pujades prèvies de diversos exercicis. I a curt termini el tenim prop de resistències importants: la directriu baixista que uneix els màxims decreixents des de juny. Azkoyen no és avui dia un valor que tindria en cartera, almenys no mentre continuem tenint màxims i mínims decreixents. Molt amable per les vostres paraules, moltes gràcies.

Gráfico semanal de Azkoyen

Molt bon dia, Sr. José María i gràcies per la vostra feina. La meva pregunta és per ACS. És bon moment per entrar-hi? Moltes gràcies. F.B.

Benvolgut lector, bona tarda. Aquesta setmana hem analitzat en diverses ocasions els títols d'ACS i, com és d'esperar, no hi ha canvis. No, no hi entraria en aquest moment. No vull dir que no pugui pujar més, però comprar ara després d'un rebot del 100% des dels mínims de març, i a les portes de la important resistència dels 24,68 euros (últim buit baixista setmanal) no té sentit. Fer-ho seria arribar molt molt tard al mercat, que no és manera d'entrar-hi. O entrem prop de suports importants on tinguem clar el nivell de sortida (stop) o el millor és no entrar-hi. I ACS és un títol que ha pujat molt des dels mínims de març i pot entrar en fase de reacció en qualsevol moment. Moltes gràcies, una salutació.

Gráfico semanal de ACS

Hola, Sr. José María. El meu nom és Antonio i m'agradaria saber la vostra opinió sobre PharmaMar; les vaig comprar a quatre euros i hi guanyo bastant, i estic molt content amb la inversió. Però no sé si vendre-les, o una part, i recollir algunes plusvàlues, per si de cas. Gràcies per la vostra atenció i una salutació. L.E.

Estimat inversor, bona tarda. Primer de tot, us convido a llegir aquí l'anàlisi que aquesta setmana hem publicat sobre la companyia biotecnològica. Dit això, PharmaMar és un valor que ara mateix mantindria en cartera sense cap mena de problema, perquè és clarament alcista des de finals de 2018. No es pot descartar alguna correcció de curt termini (fase de reacció) que corregeixi part de les últimes pujades, però la veritat és que, arribats a aquest punt, ja no s'observen resistències importants fins a la zona dels 9-10 euros. Tot és possible amb aquest títol en el moment actual, perquè el seu ‘momentum’ no pot ser més alcista. Gràcies a vós, una salutació.

Gráfico semanal de PharmaMar

Bon dia. Agrairia anàlisi tècnica d'Inditex i Merlin Properties. Salutacions. J.DF.

Benvolgut lector, bona tarda. Inditex va ser dels primers títols del nostre Ibex que va començar a rebotar des dels mínims de març; després es va esgotar a la resistència que tenen pràcticament tots els títols a l'últim buit baixista setmanal (26,84). De manera que es pot dir que aquest buit es va emplenar gairebé íntegrament, però no es va tancar/anul·lar i, per tant, continua vigent. El problema en aquest moment és que el tenim en terra de ningú, lluny de la zona de suport dels mínims de març (18,50) i el buit baixista abans esmentat (resistència). Resumint, Inditex és avui dia un valor sense una tendència clara que, com la majoria del mercat, pot romandre així moltes setmanes, amb pujades i baixades sense una direcció clara.

Gráfico semanal de Inditex

Quant a Merlin Properties és un valor que avui dia no té el més mínim interès, malgrat el rebot (fase de reacció) de les últimes setmanes. De fet, no es pot descartar que posi a prova de nou el suport dels mínims de març (6,68) i, fins i tot, els mínims històrics dels 6,50 euros. Una salutació.

Gráfico semanal de Merlin Properties

Hola, bon dia i gràcies per endavant. M'agradaria saber per què Liberbank no s'ha comportat com la resta de la banca amb un rebot des dels mínims. Comptablement, sembla un banc tan sanejat com qualsevol, i en ser petit i estar a preu de saldo, seria bon candidat a una OPA, però la seva cotització és molt plana. Quina és la vostra visió? Una salutació. A. C.

Estimat inversor, bona tarda. Liberbank si que ha rebotat amb la banca i amb el mercat. Però en el rebot uns ho fan millor que uns altres. Asi, per exemple, BBVA cotitza encara per sobre dels mínims de març mentre que Santander els va perforar fa unes quantes sessions. No tots es mouen igual, perquè cadascun té les seves particularitats, però el que si que tenen tots en comú és que són baixistes, clarament baixistes. De la mateixa manera que l'índex bancari europeu, l'EURO STOXX Banks també és molt baixista. Dit això, Liberbank està rebotant des de la base d'un canal baixista de llibre, que per definició és una zona de suport important. I com a resistència més important en el moment actual tenim el buit baixista setmanal dels 0,256 euros, així com la part superior del canal baixista. I poc més es pot dir en aquest moment. La meva visió a llarg termini d'aquest títol és que començarà a recuperar quan ho faci tot el sector dels bancs en bloc, és a dir, quan la banca europea faci un sòl. Gràcies a vós, una salutació.

Gráfico semanal de Liberbank

Bon dia. M'agradaria conèixer la vostra opinió sobre Monster Beverage. Al principi va trigar a caure, però després amb prou feines ha rebotat com altres valors, i això malgrat ser un valor defensiu. Moltes gràcies. JM.AG.

Benvolgut lector, bona tarda. Monster Beverage és un títol clarament alcista en termes de llarg termini, que és al meu entendre el que realment importa. Per això no em preocuparia gaire sobre si s'està quedant una mica enrere o no en el rebot, perquè pocs títols poden presumir de tenir una tendència alcista com la que té aquest subjacent. De fet, no es pot descartar un moviment a la recerca de la zona de resistència que presenta als màxims anuals, i històrics, dels 70,52 dòlars. Per damunt, es situaria en pujada lliure absoluta, amb les implicacions que això sempre té per a tot títol en aquesta situació. Moltes gràcies a vós, una salutació.

Gráfico semanal de Monster Beverage

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Últimas noticias