Goldman Sachs i JP Morgan reiteren la seva aposta per Santander després de l'ampliació

JP Morgan es mostra molt positiu amb les perspectives per a BBVA també

Per

Bolsamania | 05 jul, 2017

Els analistes de JP Morgan Cazenove i Goldman Sachs, dos dels bancs més poderosos del món, han reiterat aquest dimecres la seva aposta per les accions de Banc Santander, després que l'entitat hagi anunciat aquesta setmana els detalls de la seva gran ampliació de capital per sanejar Banc Popular.

Goldman Sachs reitera el consell de 'compra' sobre l'entitat presidida per Ana Botín amb una valoració de 7,60 euros per acció. Per la seva banda, JP Morgan també reitera el consell de sobreponderar (afegir el valor en cartera), amb una valoració més reduïda de 6,70 euros. Els títols del banc càntabre, que dimarts van caure un 0,7%, reboten un 0,5% i acaricien de nou els 6 euros per títol.

Santander farà una ampliació de capital de 7.072 milions d'euros amb dret de subscripció preferent en la proporció d'una acció nova per cada deu antigues, cosa que explica que la seva caiguda en borsa dimarts va ser moderada.

"L'ampliació de capital es farà servir per finançar l'adquisició de Popular mentre es manté un impacte limitat sobre les ràtios" de Santander, explica Goldman, que actua com un dels bancs asseguradors de l'operació, que repartirà 135 milions d'euros en comissions per als bancs partícips.

Goldman calcula que el benefici per acció (BPA) de Santander creixerà entre un 2,1% i un 3,9% a partir del tercer any de la integració de Popular, en línia amb les previsions que maneja el banc espanyol del 3%. Sobre els resultats anticipats corresponents al segon trimestre, Goldman destaca el creixement de l’11% i el 16% del marge d'interessos i les comissions, respectivament.

Per la seva banda, JP Morgan reitera que Santander i BBVA són els seus principals apostes dins del sector bancari espanyol. En el cas del banc càntabre, valora les seves accions en 6,70 euros i espera uns "sòlids resultats" trimestrals després dels comptes anticipades aquesta setmana.

Aquests analistes es mostren encara més positius amb BBVA (valoren els seus títols en 8,50 euros), a causa que manegen unes previsions molt positives per als seus resultats. JP Morgan destaca l'apreciació del 6% del peso mexicà respecte al primer trimestre, cosa que afavorirà els beneficis en aquest país. Les seves estimacions es troben un 6% per sobre de les del consens.

Últimas noticias