Iberdrola dispara els guanys al març un 15%, fins als 964 milions, i millora les seves previsions per al 2019

Europa Press | 25 abr, 2019 03:41
ep epdata- los resultadosiberdrolaprimer trimestre en datosgraficos
EpData.- Los resultados de Iberdrola del primer trimestre, en datos y gráficosEPDATA

MADRID, 25 (EUROPA PRESS)

Iberdrola va obtenir un benefici net de 964 milions d'euros el primer trimestre de l'any, la qual cosa representa un increment del 15% pel que fa al mateix període de l'exercici anterior, va informar la companyia.

El benefici brut d'explotació (Ebitda) del grup presidit per Ignacio Sánchez Galán es va situar a finals de març en els 2.599 milions d'euros, un 12% més, amb millores en tots els negocis i més eficiència a tots els països, especialment al Brasil.

Els ingressos de la companyia energètica van créixer un 8,5% els tres primers mesos del 2019, fins a situar-se en els 10.138,9 milions d'euros, i el marge brut va millorar un 7,8%, fins als 4.323,1 milions d'euros. El flux de caixa va augmentar un 8,5%, fins als 2.037 milions d'euros.

Així mateix, el grup ha millorat les seves previsions de resultats i de dividend per al conjunt d'aquest any, situant-lo en un creixement en el rang 'high single digit' (prop del 10%), davant del 'mid single digit' estimat anteriorment.

La companyia va assenyalar que aquesta millora de les perspectives per a l'exercici se sosté sobretot en els actius regulats, l'increment de capacitat (que augmentarà en un 13% la producció anual futura), els nivells d'eficiència previstos més alts, el manteniment de la fortalesa del balanç i el programa de desinversions d'actius no estratègics i participacions minoritàries.

El president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, va assenyalar que "aquests resultats, units a l'evolució de les nostres diferents iniciatives de creixement, reafirmen la nostra positiva perspectiva per a tot l'any 2019".

Per la seva banda, el deute financer net ajustat d'Iberdrola es va situar a finals de març en 35.559 milions d'euros, amb un increment de 2.428 milions d'euros respecte al mateix període de l'any anterior, principalment per la implementació de la IFRS 16 (408 milions d'euros), el tipus de canvi (969 milions d'euros) i el fort procés inversor en el qual es troba immersa la companyia. El palanquejament financer ajustat va augmentar fins al 43,7%, des dels 43,6% registrats en el mateix període de l'any anterior.

Pel que fa a les desinversions en el període, el grup va assolir un acord amb Lyntia Networks el passat 6 de març per a la cessió a llarg termini del dret d'ús de la capacitat excedentària de la xarxa de fibra òptica. La contraprestació total ascendeix a 260 milions d'euros i l'impacte en els resultats de l'exercici no ha estat inclòs en aquest primer trimestre.

contador

Más noticias

01:00 Terra Drone, Unifly y Aloft lanzan desarrollo UTM para AAM dirigido a mercados globales

24 abr "CRUISE ON LAND PUNTA CANA" - Innovando en El Caribe

24 abr La CDMX será sede de la primera selección de la Guía MICHELIN México

24 abr Santiago de Chile acogerá los Juegos Mundiales de Olimpiadas Especiales 2027

24 abr Signo mixto en Wall Street: el Nasdaq lidera las compras impulsado por Tesla

Wall Street ha cerrado con signo mixto (Dow Jones:-0,11%; S&P500:+0,02%; Nasdaq:+0,10%) este miércoles tras las ganancias del martes, lideradas por la tecnología, a medida que descuenta los resultados empresariales de Tesla y dirige su atención hacia los de Meta, sin perder de vista la macroeconomía.

24 abr Automation Anywhere nombra a Tim McDonough director de marketing

24 abr Automation Anywhere nombra a Tim McDonough como director de marketing para impulsar la conciencia global y el crecimiento del líder en automatización impulsada por IA

24 abr Ratan Tata recibe el prestigioso premio humanitario KISS

24 abr Ratan Tata recibe el prestigioso premio humanitario KISS

24 abr CAIXABANK MASTER RENTA VARIABLE EUROPA, FI

20:43 24/04/2024 Otros hechos relevantes - Recuperación de retenciones practicadas sobre rendimientos de dividendos en el extranjero.