El trànsit del Port de Barcelona va créixer un 17% fins a maig

| |
Europa Press | 13 jun, 2018 05:36

BARCELONA, 13 (EUROPA PRESS)

El trànsit de mercaderies del Port de Barcelona ha arribat als 27,9 milions de tones entre gener i maig, la qual cosa representa un augment del 17% respecte al mateix període de l'any passat.

Segons ha informat el port aquest dimecres en un comunicat, manté creixements de dos dígits en els principals indicadors de trànsit, entre els quals destaca el de contenidors, que va superar els 1,3 milions de TEU --un TEU equival a un contenidor de 20 peus--, la qual cosa suposa un increment també del 17% respecte als cinc primers mesos del 2017.

El principal impuls s'ha produït en els contenidors de transbordament --els que es descarreguen per tornar a embarcar cap a la seva destinació final--, que han crescut un 45%, mentre que els d'importació han augmentat un 3,5% (fins a 236.500 TEU) i els d'exportació, un 3%, superant els 298.00 TEU.

Per mercats, destaca el dinamisme dels intercanvis amb Algèria (+51%), el Vietnam (+30%), els Estats Units (+9%), l'Índia (+9,5%) i Mèxic (+5%), la qual cosa demostra que els seus clients aconsegueixen "posicionar els seus productes de forma competitiva en mercats molt diversificats", segons ha destacat el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra.

Quant al tipus de producte, fins a maig el port ha canalitzat més de 6,4 milions de líquids a orri (+14%), principalment d'hidrocarburs, sent la gasolina i els biocombustibles dos dels productes que han registrat una millor evolució, amb creixements del 37% i del 70%, respectivament.

Respecte als sòlids a orri, ha registrat 1,8 milions de tones, un 15% més que en el mateix període de l'any passat, i les mercaderies que més han crescut han estat el ciment(+41%) i els cereals i farines (+35%).

VEHICLES I PASSATGERS

També creix el trànsit de vehicles, amb 387.223 unitats canalitzades fins a maig, un 6,5% més que l'any anterior, i destaca el bon comportament del comerç exterior, amb un increment del 7,7% de les importacions i del 7,2% de les exportacions.

Quant a la càrrega rodada --mercaderies que s'embarquen en camions, plataformes o remolcs--, han passat pel Port de Barcelona 172.444 unitats de transport intermodal (UTI), sent les que més han crescut les transportades per les autopistes del mar, que connecten Barcelona amb Itàlia i el Nord d'Àfrica, i que han canalitzat 66.900 UTI, un 10% més.

Respecte als passatgers, fins a maig el port català ha rebut 1,3 milions de viatgers (+15%); els usuaris de ferris han crescut un 2%, mentre que els creueristes ho han fet un 22%, sobretot els de creuers de port base (+30%).

Más noticias

01:27 Lottoland: el mayor premio en la historia del mundo; la manía del MegaMillions arrasa mientras el premio gordo sigue creciendo en los Estados Unidos

01:01 UEG Week 2018: Un nuevo estudio vincula la enfermedad de Crohn con la peste negra

00:40 ¿Estamos en peligro y en compra?

00:15 La corporación vietnamita CMC ha firmado un acuerdo con un socio danés ante el Primer Ministro de Vietnam

21 oct $2 mil millones a la vista: lotería de EE.UU. bate récord mundial

21 oct Octubre rojo en las bolsas: analizamos el Ibex, Inditex, Santander y Telefónica

La decisión del Supremo que se conoció este jueves acerca de que es la banca quien debe pagar el impuesto de actos jurídicos en una hipoteca ha sido la puntilla para el sector financiero de nuestro país y por ende para nuestro selectivo.

21 oct Elon Musk se pasa al licor y venderá su propia bebida: el Teslaquila

El excéntrico fundador de Tesla, que tuvo que renunciar a la presidencia de la automovilística tras la multa de la SEC, es ahora noticia por el lanzamiento de su última creación: el Teslaquila, es decir, la primera incursión del multimillonario en el mercado de las bebidas espirituosas.

20 oct MATRO GBJ, una boutique especializada en joyas, despunta como pionera líder del nuevo comercio minorista

20 oct Estreno mundial del nuevo producto de homocalentamiento de partículas magnéticas

20 oct Hainan Airlines abrirá la ruta Shenzhen-Viena el 20 de octubre