Inditex guanya 2.720 milions durant els nou primers mesos (+12%) i eleva un 7,5% les vendes

Europa Press | 11 dic, 2019 06:18
ep benefici net dinditex fins el tercer trimestre del 2019 cnmv
Benefici net d'Inditex fins el tercer trimestre del 2019 (CNMV)EPDATA

MADRID, 11 (EUROPA PRESS)

Inditex va registrar un benefici net de 2.720 milions d'euros durant els nou primers mesos del seu exercici fiscal 2019-2020 (de l'1 de febrer al 31 d'octubre), la qual cosa suposa un augment del 12% en relació amb el mateix període de l'exercici anterior.

Si s'exclou l'impacte de l'aplicació de la nova normativa sobre arrendaments, NIIF 16, el benefici net hauria crescut un 9%, segons ha informat aquest dimecres la companyia tèxtil.

En el tercer trimestre fiscal, la companyia va assolir un benefici net de 1.171 milions d'euros, un 14% superior al de fa un any. Sense tenir en compte l'impacte de la NIIF 16, els guanys haurien crescut un 12%.

Les vendes es van situar en 19.820 milions d'euros durant els nou primers mesos del seu exercici fiscal, un 7,5% més, i van créixer un 7% a tipus de canvi constant. El marge brut va créixer un 8% i representa el 58,2% de les vendes (+21 punts bàsics).

Així mateix, el resultat brut d'explotació (Ebitda) va arribar als 5.702 milions d'euros, un 45% superior al de fa un any, mentre que el resultat net d'explotació (Ebit) es va situar en 3.548 milions d'euros, un 16% més. Sense l'impacte de l'aplicació de les regles de NIIF 16, l'Ebitda hauria crescut un 10% i l'Ebit, un 9,3%.

Inditex ha precisat que la implementació de NIIF 16 no afecta ni el flux de caixa ni el negoci, no obstant això, diverses línies del compte de pèrdues i guanys no són comparables pel que fa a les dades del 2018.

El grup ha ressaltat a més que aquest creixement "sòlid" té un reflex directe tant en l'impuls del benefici net com en la "forta" generació de caixa, amb una posició financera neta que assoleix el màxim històric de 7.734 milions d'euros (un 17% més que un any abans).

El president d'Inditex, Pablo Isla, ha subratllat que aquestes dades confirmen l'estratègia de la companyia, i ha destacat "l'excel·lent feina de totes les persones que integren Inditex", el compromís de les quals facilita que el model integrat de botigues i 'online' continuï creixent de "manera ferma i sostinguda".

Isla ha assenyalat a més que aquest ritme de creixement es manté any rere any, gràcies a una "exigent" selecció d'emplaçaments, espais, productes i serveis de la màxima qualitat, que va acompanyada d'una "important" inversió en tecnologia, i una cura "permanent" per incorporar "els millors processos que assegurin la sostenibilitat a llarg termini".

contador

Más noticias

06:00 El bitcoin llega al 'halving' en una encrucijada: ¿subirá o seguirá corrigiendo?

El mercado de las criptomonedas se prepara para uno de los grandes eventos de este año: el 'halving' de Bitcoin (BTC). Este proceso, que debería completarse este viernes 19 de abril por cuarta vez en la historia, es uno de los acontecimientos más anticipados por los inversores desde hace meses, pero cobra especial importancia en un momento en el que el criptoactivo rey se ha visto muy afectado por el repunte de la inflación en EEUU y la creciente tensión geopolítica en Oriente Medio.

06:00 Arrancan las mayores elecciones del mundo: el mercado quiere que Modi gane en India

Este viernes, 19 de abril, arrancan las elecciones generales de India, que se extenderán nada menos que hasta el 1 de junio y cuyo resultado se conocerá el día 4 de ese mismo mes. Casi 1.000 millones de personas están llamadas a acudir a las urnas, y tendrán que elegir entre miles de candidatos y cientos de partidos. Las encuestas dan como favorito al actual primer ministro, Narenda Modi, del partido hinduista nacionalista Bharatiya Janata Party (BJP), que ganaría por tercera vez consecutiva. Modi es, sin duda, la opción favorita del mercado dado el buen comportamiento económico y bursátil del país en los últimos años.

05:19 Parkland anuncia la fecha de los resultados del primer trimestre de 2024

18 abr Strike Rush: Un nuevo juego de disparos de acción de RV basado en equipos debuta en Meta Quest

05:03 Alerta de lanzamiento de #VelocitySeries 2.0

04:17 Vertex S+ Clear Black de Trina Solar encabeza la prueba de PV Magazine en rendimiento energético

04:16 Vertex S+ Clear Black de Trina Solar supera la prueba de PV Magazine en el campo de confiabilidad y rendimiento de energía

18 abr Cognivia obtiene un financiamiento estratégico de 15,5 millones de euros para potenciar el desarrollo de fármacos con soluciones AI-ML

04:03 Crece GIS 40% en UAFIRDA en el 1T24

03:55 Heifer International y Alliance of Bioversity y el CIAT acuerdan fortalecer la colaboración y empoderar a los pequeños agricultores