Cimera extraordinària entre l'OPEP i la IEA per l'atac a l'Aràbia Saudita

Dues de les institucions més rellevants del sector

Sergio García
Bolsamania | 16 set, 2019 12:41
ep petroleo 20170725174001
RECURSO

El ral·li del petroli és el gran protagonista d'aquest dilluns. L'atac amb drons a l'Aràbia Saudita, un dels seus majors productors, està impulsant l'or negre. Les reaccions no s'han fet esperar. I una d'elles és la cimera extraordinària entre l'OPEP i la IEA (International Energy Agency, és a dir, l'Agència Internacional Energètica).

Segons informa Reuters, ambdues institucions han expressat la seva satisfacció que "la situació hagi estat controlada i manejada per les autoritats saudites".

Des de la OPEP assenyalen que seguiran a prop l'estat del cru i estaran activament en contacte amb l'IEA durant els propers dies. Les fonts citades per l'agència de notícia neguen una reunió d'emergència entre l'OPEP i els seus aliats. "Està fora de la taula aquesta possibilitat", asseguren.

Trump també ha fet un pas endavant. El president dels EUA afirma que el seu país "està carregat i llest" per respondre a aquests atacs.

El republicà ha assegurat aquest diumenge, a través de diversos apunts en el seu compte de Twitter que està "carregat i llest".

"El subministrament de petroli de l'Aràbia Saudita va ser atacat. Hi ha raons per pensar que en coneixem el culpable, estem carregats i llestos, pendents de verificació, però estem esperant a sentir del regne sobre qui creuen que va ser la causa d'aquest atac, i sota quins termes procediríem!", ha manifestat Trump.

contador