Pujades moderades a les places asiàtiques, amb els inversors pendents dels EUA

Tota l'atenció està posada en la publicació de l'IPC de maig

Bolsamanía
Bolsamania | 10 jun, 2021 09:25
ep tres jovenes de rasgos asiaticos caminan por el distrito madrileno de usera protegiendo su rostro
Eduardo Parra - Europa Press

NIKKEI 225

40.369,440

00:00 29/03/24
0,50%
201,37

Els índexs asiàtics han registrat pujades generalitzades moderades aquest dijous mentre els inversors esperen la publicació de la inflació de maig als Estats Units. El mercat preveu que es dispari un 4,7% interanual després de pujar fins al 4,2% al mes previ. Aquesta referència es mirarà amb atenció a Àsia, a l'igual que a la resta de borses de el món.

El Shenzhen de la Xina continental ha pujat un 1,3% aquest dijous, mentre que el Xangai ha guanyat un 0,8%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha avançat un 0,3%.

El Japó, el Nikkei puja un 0,3%, mentre que l'índex Topix s'ha revalorat lleugerament. El Kospi de Corea de Sud ha avançat un 0,57%.

L'S&P/ASX 200 australià ha pujat mig punt percentual i l'MSCI d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó, un 0,57%.

A Àsia també ha estat en el focus la decisió de Joe Biden de retirar les ordres executives que pretenien prohibir noves descàrregues de WeChat i TikTok. Així, ordenarà una nova revisió del Departament de Comerç sobre els problemes de seguretat que plantegen aquestes aplicacions.

Finalment, el que hagi de dir el Banc Central Europeu (BCE) al Vell Continent aquest dijous també se seguirà amb atenció a Àsia. La inflació i els diferents moviments de la autoritats monetàries al respecte és ara el tema prioritari dels mercats.

contador