Els quatre factors determinants per a les borses aquesta setmana, segons Link

Les principals referències per als inversors seran en gran mesura polítiques

Nieves Amigo
Bolsamania | 11 feb, 2019 14:10 - Actualitzat: 14:10
donald trump dreamers

Els experts de Link Anàlisi identifiquen quatre factors que determinaran l'esdevenir de les borses aquesta setmana. Els Estats Units i la Xina i el Brexit en són dos. El possible tancament del govern nord-americà i la possibilitat d'aranzels sobre el sector automobilístic són els altres dos.

1) Des de Link recorden que avui han arribat a Pequín els membres de l'equip de negociació nord-americana per preparar les reunions que mantindran a finals de setmana (dies 14 i 15) funcionaris de primer nivell, entre ells el representant comercial dels EUA, Lighthizer, i el secretari del Tresor, Mnuchin. "Encara que caldrà esperar el resultat de les reunions que se celebrin aquesta setmana, creiem que el 'missatge' que llançaran les dues parts serà d'optimisme, encara que no hi hagi un acord definitiu. Del que sí que estem segurs és que els mercats estaran molt pendents durant els pròxims dies del flux de notícies que es generi al voltant d'aquestes reunions", assenyalen els experts de Link.

2. Al llarg d'aquesta setmana s'aniran debatent al Parlament britànic diferents propostes respecte al Brexit. "Com diem sempre, caldrà estar atents a la reacció de la lliura esterlina, autèntic termòmetre d'aquest procés", assenyalen aquests analistes. Al seu torn, des de Link destaquen el fet que aquest cap de setmana s'hagi vist un acostament entre Theresa May i el líder laborista, Corbyn. Això "no havia passat fins ara", recalquen.

3. Les negociacions entre republicans i demòcrates també centraran l'atenció. Si no arriben a un acord sobre el mur, llavors l'Administració podria tornar a tancar-se aquest mateix divendres. Des de Link adverteixen que un nou tancament del Govern Federal seria "molt mal rebut per la borsa nord-americana, la qual cosa arrossegaria la resta de mercats. És per això que caldrà seguir molt a prop les negociacions bipartidistes al llarg dels propers dies", avisen.

4. Finalment, aquests analistes recorden que a finals d'aquesta setmana l'Administració nord-americana presentarà l'estudi que ha realitzat sobre el sector de l'automòbil per determinar si ha de ser tractat com un tema prioritari de seguretat nacional. A partir d'aquest moment, el president Trump tindrà 90 dies per decidir si imposa o no noves tarifes. "Aquest tema afecta directament el sector de l'automòbil europeu, que es podria veure amenaçat si el govern nord-americà opta per implementar noves tarifes", adverteixen des de Link.

contador