L'Ibex puja més d'un 2%, reconquereix els 7.400 i ataca la seva següent resistència clau

Europa avança amb força malgrat que augmenta la tensió als EUA

Nieves Amigo
Bolsamania | 02 jun, 2020 10:43 - Actualitzat: 18:01
ep fachada del edificio de la bolsa de madrid tras experimentar el ibex 35 un ascenso del 073 en la
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

Les borses del Vell Continent han pujat amb força aquest dimarts (Ibex: +2,56%, 7.408) impulsades pel bon comportament dels bancs (el sector puja un 3,55%). Això, mentre els inversors segueixen molt pendents dels avalots a l'altre costat de l'Atlàntic per protestar per la mort d'un ciutadà afroamericà a mans d'un policia. Wall Street ha obert aquest dimarts en una situació semblant. El president Donald Trump intensifica la tensió en afirmar que desplegarà tropes militars a les ciutats on estan tenint lloc aquestes protestes si els governadors estatals i els funcionaris locals demostren ser incapaços de contenir els avalots.

IBEX 35
10.729,500
  • -0,33%-35,50
  • Max: 10.747,10
  • Min: 10.611,90
  • Volume: -
  • MM 200 : 9.817,28
17:35 19/04/24

"Penso enviar milers i milers de soldats fortament armats", va dir Trump aquest dilluns a la Casa Blanca. "Si una ciutat o estat es nega a prendre les mesures necessàries per defensar la vida i la propietat dels seus residents, desplegaré l'exèrcit dels Estats Units i resoldré ràpidament el problema", va afegir.

"L'anarquia als carrers amenaça la recuperació; l'optimisme dels inversors per la reobertura econòmica als EUA podria decaure", adverteix Stephen Innes, estratega en cap de mercat global d'AxiCorp.

"Si els consumidors nord-americans es mostren poc inclinats a sortir del seu 'capoll' pel Covid-19 per por a una nova onada de contagis, és poc probable que se sentin gaire més segurs amb militars rodant per l'Avinguda Pennsylvania", precisa.

D'altra banda, avui s'ha conegut l'atur de maig a Espanya, amb un augment de 26.573 persones, la pujada més pronunciada aquest mes.

En un altre ordre de coses, el Regne Unit i la Unió Europea (UE) han començat la seva quarta i última ronda de converses per a arribar a un acord comercial. "Les demandes de la UE continuen sent el principal obstacle, i continuem esperant que no es produeixi cap avanç abans de la important data límit de l'1 de juliol, quan el Regne Unit i la UE han de decidir si amplien el període de transició", assenyalen els experts de Danske Bank.

Finalment, pel que fa a l'aspecte tècnic de l'Ibex, els experts de Bolsamanía consideren que podria cobrir, de manera imminent, el buit baixista de 7.436 punts a mitjan mes de març. "Si aconseguís superar aquest nivell de preus, és molt probable que s'estenguessin els guanys fins al nivell dels 8.000 punts, preus molt propers a la mitjana de 200 sessions", assenyala César Nuez, analista de Bolsamanía.

contador