24 detinguts a Sri Lanka pels atemptats que van deixar 290 morts

Els atacs van deixar, a més, mig miler de ferits

Bolsamanía
Bolsamania | 22 abr, 2019 11:16
sri lanka atentado iglesias2

La Policia de Sri Lanka ha anunciat la detenció de 24 persones que romanen en custòdia policial pels atemptats que van colpejar aquest diumenge l'illa deixant 290 morts i 500 ferits.

Els atacs en qüestió van ser perpetrats en tres esglésies durant les celebracions de la festivitat cristiana a més de quatre hotels i un complex residencial.

Els sis atemptats principals van començar a les 07.00 hores -hora peninsular espanyola- i unes 105 persones van morir en un sol atac que ha tingut lloc a l'església de Sant Sebastià, a Negombo, al nord de la capital, segons recullen ja les agències internacionals.

La policia de Sri Lanka ha instat la població a romandre a casa seva i demanen que no es produeixin congregacions a les zones pròximes a les detonacions o als hospitals on els ferits estan rebent els seus auxilis. El govern del país ha confirmat que aquest dilluns i aquest dimarts les escoles romandran tancades.

Cap grup ha assumit la responsabilitat dels atacs, tot i que des del govern s'assegura que "els culpables han estat identificats", segons el ministre de Defensa, Ruwan Wijewardene, sense donar-ne més detalls. El govern ha declarat un toc de queda nacional pels atemptats, avançada amb efecte immediat, després que fos fixada en principi a les 18:00 (les 14:30h a Espanya) fins a les 06:00 de dilluns (a les 02:30h de dilluns a Espanya).

Així mateix, el govern ha anunciat una "apagada" de les xarxes socials i serveis de missatgeria a tot el país. Facebook i WhatsApp es troben actualment bloquejats.

contador