CaixaBank finança la construcció del parc eòlic marí més gran del món

El projecte 'Dogger Bank Wind Farm' ha aconseguit una inversió de més de 10.500 milions

Bolsamanía
Bolsamania | 06 des, 2021 13:00
ep oficinas de caixabank
Oficinas de CaixaBankCAIXABANK

Caixabank

4,493

17:35 28/03/24
0,42%
0,02

CaixaBank ha participat en el finançament del parc eòlic marí Dogger Bank Wind Farm, el més gran del món, actualment en construcció a la costa nord-est d'Anglaterra. Segons un comunicat de l'entitat, la inversió total al projecte serà d'uns 9.000 milions de lliures (10.500 milions d'euros). Al desembre s'ha tancat el finançament de la fase C, que ha arribat als 3.000 milions de lliures.

Dogger Bank estarà completat el 2026. Tindrà una potència de 3,6 GW i produirà prou electricitat neta i renovable per abastir el 5% de la demanda total del Regne Unit, equivalent al consum d'uns sis milions de llars.

La companyia britànica SSE Renewables ha liderat el desenvolupament i la construcció del parc eòlic Dogger Bank, mentre que la noruega Equinor l'operarà durant la seva vida operativa esperada de 35 anys. Les dues companyies tenen un 40% de participació a l'empresa i recentment la italiana ENI s'ha unit al projecte prenent un 20% de l'accionariat.

CaixaBank ha participat com a Mandated Lead Arranger juntament amb 27 entitats financeres i tres agències de crèdit a l'exportació. CaixaBank també va formar part del finançament de les fases A i B del projecte.

El Regne Unit és un mercat clau per a CaixaBank. La presència física de CaixaBank al Regne Unit es remunta al 2003, quan el banc va obrir una oficina de representació a Londres. L'oficina va passar a ser sucursal el 2016. Des del 2015, CaixaBank ha participat en 16 operacions de finançament de projectes d'energia renovable, amb una capacitat total de més de 12.000 MW.

El Pla de Banca Socialment Responsable de l'entitat recull cinc principis d'actuació que suposen una contribució directa als objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides.

L'entitat dona suport, mitjançant la seva activitat, a iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient, que contribueixin a prevenir i mitigar el canvi climàtic, a impulsar la transició cap a una economia baixa en carboni i el desenvolupament social.

Així, el 2021 el banc ha mobilitzat 29.050 milions d'euros en finançaments sostenibles, xifra que suposa un augment del 130% del volum de finançament sostenible en tot 2020. En total s'han formalitzat 8.250 milions en finançaments lligats a variables ASG, on destaquen els objectius de tipus mediambiental, com ara la reducció d'emissions o l'eficiència energètica, i 1.000 milions en finançaments verds. A més, CaixaBank ha participat en l'emissió de 18 bons verds, sostenibles o socials, amb un import de 17.800 milions d'euros.

CaixaBank ha formalitzat més de 40 operacions de finançament renovable, destacant àrees geogràfiques com Espanya, el Regne Unit, França, el Canadà, els Estats Units i Xile, amb un volum de 3.250 milions d'euros.

contador