Tinsa creu que el coronavirus pot transformar les característiques de l'oferta i la demanda immobiliària

Europa Press | 03 abr, 2020 12:22
ep tinsa
TinsaTINSA - Archivo

MADRID, 3 (EUROPA PRESS)

El director del Servei d'Estudis de Tinsa, Rafael Gil, considera que la crisi que ha provocat el coronavirus pot trasbalsar alguns paradigmes fins al punt de transformar "inexorablement" determinades activitats productives caracteritzades per l'oferta i la demanda.

En un comunicat, ha assenyalat que una paralització "tan dràstica" de l'activitat econòmica com l'actual pot comportar caigudes de prop del 100% a curt termini i que els increments subsegüents encara seran més considerables, "partint de números tan exigus".

Així, ha apuntat que el mercat de la lloguer, que és més propens a ajustos accelerats, podria ser un dels principals afectats a curt termini d'aquesta crisi, i que es registrarà un augment immediat de l'oferta de lloguer tradicional en detriment del turístic.

Això, segons Gil, se sumaria "a la decidida aposta que ja s'estava observant tant des de l'àmbit privat com el públic per incrementar-ne el pes relatiu i així relaxar tensions de dèficit d'oferta i apreciació excessiva a les principals ciutats".

Així mateix, pensa que es generaran oportunitats en un mercat consolidat en el qual ja havien desaparegut, i que és d'esperar que s'incrementi el valor refugi de l'habitatge davant d'opcions d'inversió alternatives en un context molt més volàtil.

De fet, ha ressaltat que fins i tot es plantegen nous escenaris sense precedents que motivaria una demanda molt diferent. "Un confinament perllongat constituiria una oportunitat per repensar necessitats habitacionals diferents que l'oferta haurà d'atendre", ha afegit.

contador