Taxistes es reuneixen amb la Generalitat per fer un seguiment de mesures per controlar els VTC

Europa Press | 14 feb, 2020 16:39
ep els taxistes de barcelona tallen la gran via
Els taxistes de Barcelona tallen la Gran Via.DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

Taxistes barcelonins s'han reunit aquest divendres amb representants de la Generalitat per fer un seguiment de les mesures que les administracions es van comprometre a aplicar per controlar l'activitat de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) i que van permetre no convocar protestes al gener.

En un comunicat, Élite Taxi Barcelona, el Sindicat del Taxi de Catalunya (Stac), Anget Taxi i l'Associació de Taxistes Llatins Units han informat que el registre de la Generalitat pels VTC lligat al del Govern central "ja està en marxa", i que a final d'aquest mes estarà plenament operatiu.

Les associacions han explicat que tots els VTC hauran d'inscriure's en el registre, independentment de la comunitat autònoma d'on siguin, cosa que han remarcat que farà "molt més fàcil" controlar els vehicles que estan en circulació i que es respecta que només treballa un 20% de VTC d'altres comunitats.

També han indicat que els adhesius que hauran de portar els VTC a Catalunya estan "en l'última fase de disseny"; han concretat que seran de dos colors per diferenciar autoritzacions parelles i imparelles i millorar així la capacitat inspectora, i han afegit que hauran de portar-les a partir del mes de març.

En concret, de l'administració catalana, ha assistit a la reunió el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, David Saldoni, i el sotsdirector general d'Ordenació del Transport i Desenvolupament Sectorial, José Maria Fortuny, han informat a Europa Press fonts coneixedores.

contador