IPC.- La UGT i CCOO de Catalunya reclamen recuperar la capacitat adquisitiva

Europa Press | 12 jul, 2019 16:10
ep javier pacheco ccoo i camil ros ugt 20190712161103
Javier Pacheco (CCOO) i Camil Ros (UGT).EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 12 (EUROPA PRESS)

La UGT i CCOO de Catalunya han reclamat aquest divendres recuperar capacitat adquisitiva i que les empreses apliquin tant l'acord salarial pactat en l'Acord per a l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva (Aenc) com en l'Acord Interprofessional de Catalunya (AIC).

En un comunicat, els sindicats han valorat així les dades de l'Índex de Preus de Consum (IPC) a Catalunya, que s'ha mantingut al juny en relació al maig i la taxa interanual ha caigut tres dècimes, fins al 0,7%, segons les dades que ha publicat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La UGT de Catalunya ha reclamat la derogació "immediata" de les reformes laborals del 2010 i 2012 per revertir els efectes que han tingut en la classe treballadora --en particular la caiguda del 6.4% del poder adquisitiu--, i equilibrar el repartiment del creixement econòmic.

Els sindicats han exigit a les empreses que donin prioritat als convenis de sector i no als d'empresa perquè han suposat una "clara vulneració del dret a la llibertat sindical".

CCOO de Catalunya ha demanat l'execució del Pacte Nacional per a la Indústria i inversió pública en espais industrials i de logística, així com de les empreses per garantir una formació de qualitat i una ocupació estable, cosa que consideren "clau" per complementar la demanda amb més productivitat.

contador