Iberia manifesta la "disposició permanent" al diàleg amb els treballadors de Barcelona

Europa Press | 13 ago, 2019 19:06
ep un home mirapanell dinformacio dels volssortidalaeroport josep tarradellas barcelona-prat durantvagapersonalterra diberiabarcelona
Un home mira el panell d'informació dels vols de Sortida de l'Aeroport 'Josep Tarradellas Barcelona-El Prat', durant la Vaga del personal de terra d'Iberia a Barcelona.David Zorrakino - Europa Press

Lamenta la convocatòria en plena operació retorn i demana perdó als usuaris

BARCELONA, 13 (EUROPA PRESS)

Iberia ha manifestat aquest dimarts en un comunicat la seva "disposició permanent" al diàleg amb els treballadors d'Iberia Barcelona, que han convocat noves aturades per al dissabte 24, diumenge 25, divendres 30 i dissabte 31 d'agost a l'Aeroport de Barcelona.

Aquestes aturades arriben després de les convocades el dissabte 27 i el diumenge 28 de juliol, perquè la plantilla i la direcció d'Iberia no han arribat a un acord sobre les demandes de millores laborals que van comportar la vaga del juliol.

Iberia ha demanat disculpes a les companyies a les quals presta servei i als clients per "una situació que provarà d'evitar fins a l'últim moment i per tots els mitjans possibles".

La companyia s'ha mostrat a la disposició del comitè per negociar tots aquells aspectes susceptibles de ser acordats a nivell local, però ha dit que els que fan al·lusió a la transformació de contractes "no poden ser negociats" amb el comitè de vaga de Barcelona en estar fora de l'àmbit de competències.

La Taula de Seguiment d'Ocupació, que deriva del conveni col·lectiu en vigor, s'ha reunit en tres ocasions en els darrers 15 dies, en les quals s'ha facilitat als representants sindicals tota la informació sol·licitada per estudiar les transformacions i se'ls ha fet una oferta per part de la companyia, hi ha prevista una nova reunió la setmana vinent.

"Tenint en compte tot això, no s'entén que es convoquin noves aturades, a més en plena operació retorn de vacances", ha afirmat la companyia.

Ha dit que les dates de la vaga coincideixen amb els dies de més trànsit aeri al Prat, "aeroport que a més pateix els problemes de saturació de l'espai aeri i retards", cosa que posa de manifest la desproporció de la mateixa.

contador