El temporal a Catalunya talla diversos trams ferroviaris i provoca retards generalitzats

Europa Press | 23 oct, 2019 10:31
ep rodalies arxiu
Rodalies (Arxiu)EUROPA PRESS - Archivo

Un tren ha atropellat una persona durant la tempesta a l'Hospitalet de Llobregat

BARCELONA, 23 (EUROPA PRESS)

El fort temporal que s'està produint a Catalunya ha provocat talls a diversos trams de la xarxa ferroviària, cosa que ha causat interrupcions del servei i retards importants a la rodalia de Barcelona.

Així, segons dades de Renfe actualitzades a les 09.30 hores d'aquest dimecres, la circulació està interrompuda entre Bell-lloc i Mollerussa (Lleida) per acumulació d'aigua a les vies, cosa que afecta els trens de l'R12, i s'ha habilitat un servei alternatiu per carretera.

Des d'aquest dimarts a la nit continua interromput el servei entre l'Hospitalet de l'Infant i Salou (Tarragona), cosa que causa afectacions en els trens de l'R16 i serveis de llarga distància del Corredor Mediterrani.

S'ha establert un servei alternatiu per als viatgers de la línia R16 de Rodalies, mentre que el servei de llarga distància està suspès i els viatgers tenen la possibilitat de canviar el seu bitllet per un altre o bé reemborsar-lo.

"DANYS IMPORTANTS"

En els trams Lleida-Tarragona/Lleida-Sant Vicenç de Calders, no hi ha servei de trens en les línies R13 i R14 per "danys importants causats a la via", i entre Vinaixa (Lleida) i Riu Milans (Tarragona) ha descarrilat una locomotora de l'empresa Captrain.

En el tram tarragoní de Marçà-Guiamets-Móra la Nova, els trens de l'R15 inicien el seu recorregut a Reus, i en el tram Ribes-La Molina de l'R3 la caiguda d'un arbre sobre la catenària impedeix la circulació, per la qual cosa hi ha servei alternatiu entre Ribes de Fresser i La Molina (Girona).

En la línia R1, el tram entre Calella i Maçanet es troba sense servei per la presència d'una xapa metàl·lica sobre la catenària a causa dels forts vents, així que els trens d'aquesta línia inicien o finalitzen el seu servei a Calella i hi ha servei alternatiu per carretera entre Arenys i Maçanet.

ATROPELLAMENT MORTAL

En el tram entre Vilassar i Mataró de l'R1 se circula en via única a causa del fort onatge, i a l'estació de l'Hospitalet de Llobregat (R1,R3 i R4) les autoritats judicials han retirat a les 08.45 hores el cos de la persona atropellada i s'està recuperant la circulació per les vies habituals.

Finalment, entre Perpinyà i Figueres-Vilafant (Girona), els serveis internacionals no circulen per inundacions a Perpinyà, de manera que es presta servei fins a Figueres per als viatgers de Figueres i Girona, i la resta de serveis d'alta velocitat s'operen amb normalitat.

contador