Economia lleva ferro al PIB i assegura que la seva caiguda està "en línia amb les seves previsions"

Segons ha declarat la secretària d'Estat d'Economia i Suport a l'Empresa, Ana de la Cueva

Bolsamanía
Europa Press | 31 jul, 2020 18:03 - Actualitzat: 18:03
ep la secretaria de estado de economia y apoyo a la empresa ana de la cueva
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

Ana de la Cueva, secretària d'Estat d'Economia i Suport, ha llevat importància a l'històric enfonsament del PIB espanyol. De la Cueva assegura que aquestes dades estan "en línia" amb les previsions del Govern, que espera "una recuperació gradual" ja iniciada aquest mes de maig.

Dins d'aquesta labor serà clau controlar els rebrots per evitar un segon confinament que tindria conseqüències encara pitjors per a l'economia del país.

"La dada d'avanç de Comptabilitat Nacional mostra el profund impacte de la Covid sobre l'economia i està en línia amb les nostres previsions, que preveien que el major impacte es produiria al segon trimestre de l'any", ha afirmat de la Cueva.

Així ho ha assenyalat en un vídeo per valorar la dada d'avanç de Comptabilitat Nacional del segon trimestre de l'INE, que mostra també una caiguda històrica del 22,1% interanual en aquest període, alguna cosa que De la Cueva atribueix a les mesures implementades per contenir l'expansió de l'epidèmia i als moments "més durs" de la hibernació.

No obstant això, ha ressaltat que a partir de maig s'observa com es va iniciant "gradualment" la recuperació econòmica, ja que aquestes últimes setmanes es constata com conviuen indicadors de mesos anteriors amb dades mensuals diàries, com ara afiliacions o consum, que "van mostrant com es va produint la reactivació de l'economia".

A més, ha apuntat que, tal com assenyala l'INE; són "evidents" les "dificultats" per fer estimacions i previsions en un moment com l'actual.

En tot cas, la secretària d'Estat d'Economia i Suport a l'Empresa ha subratllat que cal "consolidar la recuperació", i que per a això és "essencial" controlar els rebrots del coronavirus.

contador