Coronavirus.- El mercat d'oficines a Barcelona va captar 206 milions d'inversió fins al març

Europa Press | 08 abr, 2020 14:21
ep el passeig de grcia de barcelona amb poc trnsit i poques persones en el segon dia laborable de
El passeig de Gràcia de Barcelona amb poc trànsit i poques persones en el segon dia laborable de l'estat d'alarma pel coronavirus, a Barcelona (Espanya), a 17 de març de 2020.David Zorrakino - Europa Press

Les xifres baixaran en el segon trimestre per les conseqüències del Covid-19

BARCELONA, 8 (EUROPA PRESS)

La inversió al mercat d'oficines de Barcelona en el primer trimestre d'aquest 2020 va aconseguir 206 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 42% respecte al mateix període de l'any passat i el segon millor primer trimestre en 12 anys, segons dades de CBRE.

El director de Capital Markets de CBRE a Barcelona, Xavier Güell, ha avançat que, de cara al segon trimestre, "és previsible que disminueixin les xifres a causa de la ralentització de l'activitat produïda per l'epidèmia del Covid-19".

Del gener al març, les operacions de compravenda més destacades han estat la compra per part d'Aberdeen Standard d'un edifici en WTC Almeda Park per un import de 60 milions i la d'Almogàvers 185, adquirit per Swiss Life, per 49 milions.

D'altra banda, la contractació de superfície d'oficines a la capital catalana s'ha vist afectada un trimestre més per l'escassetat de producte de qualitat vacant, un aspecte que ve caracteritzant el mercat barceloní d'oficines en els últims anys, i conjunturalment per l'impacte de la propagació del Covid-19 al març.

En concret, es va situar en 44.000 metres quadrats durant els tres primers mesos de l'any, la qual cosa suposa un descens del 68% respecte al primer trimestre de l'any passat, si bé cal tenir en compte que va ser excepcional pel gran número de prelloguers registrats i que va suposar la segona millor xifra trimestral per al mercat barceloní en gairebé 20 anys, segons CBRE.

Aquest any, a causa de la crisi sanitària generada per la propagació del coronavirus, en alguns casos els contractes se signaran quan es passin les setmanes de quarentena mentre que en altres casos les decisions de contractació d'espai s'han ajornat fins que hi hagi més visibilitat sobre les conseqüències en l'àmbit econòmic.

Entre les operacions de contractació més representatives tancades en aquest primer trimestre es troben el lloguer de 3.000 metres quadrats per part d'ISS Facility a l'edifici Siemens de Cornellà de Llobregat (Barcelona); els 2.400 metres quadrats en Torre BCN llogats per part de Banc Sabadell i el lloguer de 1.300 metres quadrats per part d'UST Global Espanya en Torre Telefónica.

RENDES ESTABLES

Durant l'últim trimestre les rendes s'han mantingut estables en els nivells màxims al voltant dels 28 euros amb els quals va tancar l'exercici anterior.

El creixement interanual se situa d'aquesta manera en el 6,7% i acumula un 58% de creixement des que en 2014 s'aconseguís el mínim de l'anterior cicle.

Aquest creixement està conduït principalment per l'escassetat de producte disponible i l'elevada demanda per la qual ve caracteritzant-se el mercat barceloní en els últims anys.

Actualment hi ha gairebé 360.000 metres quadrats d'oficines disponibles a Barcelona, uns 4.000 metres quadrats més que a tancament del trimestre anterior, la qual cosa ha portat la taxa de disponibilitat a augmentar lleugerament fins al 6,2% des del 6,1% a tancament de 2019.

contador