Cecot critica que s'"ajorni" el debat de l'absentisme laboral

Europa Press | 21 feb, 2020 18:14
ep el president de cecot antoni abad a la nit de lempresari de cecot al tnc arxiu
El president de Cecot, Antoni Abad, a 'La Nit de l'Empresari' de Cecot al TNC (arxiu)PAU VENTEO - EUROPA PRESS - Archivo

TERRASSA (BARCELONA), 21 (EUROPA PRESS)

El president de Cecot, Antoni Abad, ha criticat que s'hagi "ajornat" el debat sobre l'absentisme laboral, després que el Consell de Ministres hagi derogat l'article 52.d de l'Estatut de Treballadors.

Abad ha indicat que la mesura es "pot interpretar com un relaxació" a l'hora d'abordar el que, segons ell, és el frau professional de l'absentisme professional, i que per a les empreses suposa una qüestió de vital importància, ha assenyalat aquest divendres en un comunicat.

El president de la patronal catalana ha explicat que cal "reformular de manera àmplia i consensuada amb els agents socials i econòmics implicats", i ha subratllat que aquesta problemàtica, amb dades de l'informe Adecco sobre absentisme, a mitjans del 2019, va registrar un rècord del 5,3%.

Ha determinat que amb aquesta derogació les companyies han de tornar a aplicar criteris i pautes organitzatives internes per fer front a aquest fenomen. Tot i això, ha manifestat que "cal corregir i ajustar" la reforma laboral del 2012.

Pel que fa a "la voluntat del Govern de modificar les formes de subcontractació actuals", Cecot ha defensat la subcontractació com a necessària i imprescindible, basada en l'especialització per aportar valor, eficiència i eficàcia, tot i que ha matisat que "no hi hauria d'haver reticències" per aplicar el conveni del sector i no aplicar diferències en funció de si l'activitat és auxiliar.

contador