Calviño sosté que les previsions de la Comissió confirmen que Espanya continua en una "fase expansiva"

Europa Press | 08 nov, 2019 18:56
ep la ministra deconomia en funcions nadia calvino aquest divendres a sevilla on sha reunit amb
La ministra d'Economia en funcions, Nadia Calviño, aquest divendres a Sevilla, on s'ha reunit amb empresaris.EMILIO LÓPEZ/EUROPA PRESS

SEVILLA, 8 (EUROPA PRESS)

La ministra d'Economia i Empresa en funcions, Nadia Calviño, ha sostingut aquest divendres a Sevilla que les previsions de la Comissió Europea estan "molt alineades" amb les estimacions del Govern espanyol, i constaten que Espanya creix per sobre de la mitjana de la Unió Europea i continua en una "fase expansiva del cicle".

Calviño, en declaracions als periodistes a Sevilla on ha participat en una reunió amb empresaris, ha argumentat que de l'anàlisi de les previsions de la Comissió Europea s'hi infereix un retrat de l'economia espanyola caracteritzat "per un creixement amb unes bases més sòlides", sense una bombolla en el sector immobiliari, amb una creació d'ocupació que es manté "dinàmica", sense generar dèficit en la balança de pagaments per compte corrent i amb una demanda interna i externa "dinàmiques".

La ministra d'Economia i Empreses en funcions ha indicat que la rebaixa de les previsions de la Comissió Europea d'Espanya, fins al 1,9% aquest any, quatre dècimes menys, és extensiva "al conjunt de la zona euro", per la qual cosa ha estimat que "Espanya no es pot aïllar" d'aquest context econòmic general, que ha descrit de "refredament" a la zona euro.

Calviño, que ha focalitzat l'impacte de la ralentització de l'economia comunitària a Espanya en "el sector de la manufactura", s'ha reafirmat en la seva tesi que "les taxes de creixement d'aquest any i el següent seran molt superiors a la mitjana de la UE".

"Ningú veu a curt termini una crisi, com ahir (en al·lusió a dijous) va confirmar la Comissió Europea", ha prosseguit Calviño en l'anàlisi, en el qual després ha identificat a "Espanya com un dels motors principals de la zona Euro l'any vinent".

Calviño, que ha indicat que "no hi ha evidència de la influència, de l'impacte negatiu" de la fragmentació parlamentària que viu Espanya sobre el cicle econòmic, ha indicat que l'economia espanyola "mostra una enorme resistència en un context internacional complex", a més d'apuntar que la governabilitat repartida entre diferents partits "no és exclusiva del nostre país".

GOVERN FORT

Amb tot, la ministra d'Economia en funcions ha reclamat "com més aviat millor un Govern fort", que tingui per davant "una perspectiva de quatre anys per abordar reformes", així com que pugui afrontar "la reducció de desequilibris" anteriors a la crisi, convençuda que "a més del deute i el dèficit, la reducció de la desigualtat social és el que vol una societat progressista com l'espanyola".

Calviño també ha al·ludit al creixement del salari mitjà brut a Espanya, com ha anunciat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE), per assenyalar que "un dels desequilibris que hem arrossegat des de l'inici de la crisi és el repunt de la desigualtat al nostre país", que ha exemplificat en "l'enorme dualitat del nostre mercat de treball", caracteritzat per la presència de "treballadors que tenen contractes indefinits i ben pagats" davant de "joves que tenen ocupacions precàries i baixos salaris".

La ministra d'Economia en funcions ha reivindicat en aquest context que el Govern "ha augmentat un 22% el salari mínim interprofessional, i hem recuperat bona part del que hem perdut durant la crisi i ens alineem amb la mitjana de l'OCDE". Calviño ha defensat que "a poc a poc millorem la renda disponible de les famílies", que ha presentat com un indici de l'"augment del consum, l'estalvi i la inversió".

contador