Arrenca la nova campanya de Trump: nou eslògan, mateix missatge

Manté els pilars del seu mandat sobre immigració, notícies falses...

Noemí Jansana
Bolsamania | 19 jun, 2019 10:54
donald, trump

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha llançat aquest dimarts oficialment la seva campanya electoral per al seu segon mandat de cara a les eleccions que se celebraran al país el 2020, durant la qual mantindrà el seu missatge d'immigració, notícies falses, la seva lluita contra els demòcrates, entre d'altres, però canviarà l'eslògan de l'anterior campanya.

"Amb cada gram de cor i força i suor i ànima, seguirem fent gran Amèrica de nou i, de fet, ho farem gran", ha assenyalat Trump davant una multitud durant un míting a Florida. "I és per això que aquesta nit, estic davant vostre per llançar oficialment la campanya per a un segon mandat com a president dels Estats Units", ha asseverat.

Durant el seu discurs, Trump ha sotmès a votació el seu eslògan, en què la multitud havia de triar entre 'Fer Amèrica Gran' o 'Mantenir Amèrica Gran' mitjançant aplaudiments i crits de joia. "El meu timpà no tornarà a ser el mateix", ha fet broma el mandatari després que la multitud triés 'Mantenir Amèrica Gran'.

També han participat en el míting la primera dama dels Estats Units, Melania Trump, i el vicepresident nord-americà, Mike Pence, al costat de la seva dona, Karen Pence, entre d'altres.

La primera dama ha assegurat que Trump "realment estima aquest país" i ha subratllat que "seguirà treballant en el seu nom mentre pugui". "Tots nosaltres ho farem", ha recalcat.

Per la seva banda, Pence ha agraït a Trump el seu lideratge i ha manifestat que amb el mandatari "les ocupacions han tornat, la confiança ha tornat i (...) els Estats Units ha tornat".

LLUITA CONTRA ELS DEMÒCRATES

El president dels Estats Units ha acusat durant el seu discurs els demòcrates de voler "destruir el nostre país com el coneixem" i ha destacat que no estan disposats a acceptar la conclusió de la investigació del fiscal especial, Robert Mueller, sobre la ingerència russa.

"Els nostres oponents demòcrates radicals estan motivats per l'odi i la ràbia. Volen destruir-me i volen destruir el nostre país com el coneixem. No és acceptable. No va a succeir", ha assegurat Trump.

El dirigent també ha criticat en reiterades ocasions la seva rival demòcrata a les eleccions de 2016 Hillary Clinton durant els seus discursos i s'ha referit als seus correus electrònics.

"Els trobarem en algun lloc del Departament d'Estat. Els trobarem", ha insistit Trump, en referència als correus electrònics de Clinton, investigats per l'FBI al voltant de les seves pràctiques durant el seu pas per la Secretaria d'Estat.

Quant a l'expresident demòcrata Barack Obama, Trump ha afirmat que "no va fer res" quan va ser informat sobre la interferència russa en les eleccions celebrades el 2016.

"FRONTERES OBERTES"

Durant el seu discurs, Trump ha reprès un dels seus temes més importants de la campanya el 2016, i ha advertit que la immigració il·legal és una amenaça per al país i ha promès mà dura.

El republicà, que ha reiterat hores abans que les autoritats d'Immigració començaran a detenir els migrants il·legals la setmana que ve, ha acusat els demòcrates de tenir una agenda de "fronteres obertes".

La presidenta de la Cambra de Representants i màxima dirigent del Partit Demòcrata al Congrés, Nancy Pelosi, ha assenyalat que "la nova amenaça del president" sobre la deportació massiva és un acte d'"intolerància". A més, ha destacat que té l'objectiu de "fer por a les nostres comunitats".

Pelosi ha recalcat que Trump "ha d'allunyar d'aquestes polítiques cruels, ineficaços i discriminatòries" i ha subratllat que ha de "treballar amb els demòcrates per donar suport a una reforma d'immigració intel·ligent i efectiva".

REUNIÓ AMB XI JINPING

Trump ha aprofitat el seu discurs per anunciar formalment que es reunirà amb el seu homòleg xinès, Xi Jinping, durant la pròxima cimera del G-20 que se celebrarà a finals d'aquest mes i que es reprendran les negociacions comercials amb la Xina.

El president nord-americà ha assenyalat que ha parlat amb Xi, que ha qualificat com una "persona estupenda". Pel que fa a un possible acord amb la Xina, Trump ha dit: "Veurem el que passa".

El mandatari també ha recalcat que els Estats Units ha tingut un dèficit comercial regular de 500.000 milions de dòlars amb la Xina.

contador