Trump ajudarà a Espanya però adverteix: "No enviarem massa material"

Només enviarà "material que sobri"

Per

Europa Press | 02 abr, 2020

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assenyalat aquest dimecres que ajudarà Espanya en la lluita contra el coronavirus i facilitarà l'arribada de material sanitari al nostre país però ha advertit que serà quan hi hagi un "excés" al país nord-americà.

"No començarem a enviar-ne massa --material sanitari-- fins que no tinguem un excés de certes coses", ha assenyalat Trump a la roda de premsa del grup de treball del coronavirus a la Casa Blanca.

El president nord-americà ha indicat que els Estats Units distribuirà el "material que sobri" a d'altres països del món com ara Espanya, que, segons ha dit, "ha estat colpejada durament" pel coronavirus, amb 9.053 morts i més de 102.000 contagiats.

"També en necessitem molt per a nosaltres, estem centrats en això", ha aclarit Trump sobre l'esforç de la indústria dels Estats Units per fabricar equips clau com són els ventiladors.

El president nord-americà ja va anunciar aquesta setmana que donaria equips a Espanya, Itàlia i França, després de rebre els Estats Units subministraments de diversos països, inclosos Xina i Rússia.

"El que ens hem compromès a fer, ho farem", ha reafirmat el president nord-americà, que s'ha mostrat convençut que els Estats Units "d'aquí a una mica" tindrà "molts més" ventiladors dels que pugui necessitar, "fins i tot després que n'emmagatzemem per a futures catàstrofes".

"Aviat tindrem més respiradors dels que necessitarem. Estem fabricant-ne milers, però trigarà un temps", ha resolt Trump, que ha recalcat que comparteix la necessitat "que tots ens ajudem a tots".

Trump va prorrogar el diumenge les mesures de distanciament social als Estats Units per intentar reduir el nombre de contagis per coronavirus fins al 30 d'abril. En aquest sentit, el president estatunidenc ha insistit que els pròxims 30 dies són "vitals" per aplanar la corba de contagis.

Els Estats Units són el país on més ràpidament s'està escampant la malaltia Covid-19, amb una nova xifra rècord de 26.400 casos diaris. La xifra de morts supera els 4.400, i els afectats sobrepassen els 200.000.

Últimas noticias