La fortuna de Trump, fruit d'estafes i evasió d'impostos, segons el The New York Times

El mitjà explica que el president nord-americà va heretar 400 milions de dòlars dels seus pares

Per

Bolsamania | 03 oct, 2018

Actualitzat : 12:06

El president dels EUA, Donald Trump, sempre s'ha vanat d'haver pastat ell mateix la seva fortuna, una afirmació que podria no ser certa. Segons informacions publicades pel The New York Times, el president nord-americà hauria alçat el seu empori sobre una herència dels seus pares, una suma milionària que haurien aconseguit a través del frau fiscal.

Explica el mitjà nord-americà que el republicà va heretar 400 milions de dòlars de la seva família, gran part dels quals s'haurien aconseguit a través d'estafes i frau fiscal. Usant complicats esquemes com empreses fictícies, explica el diari.

Segons explica, als tres anys Trump ja rebia 200.000 dòlars anuals del seu pare i als vuit era milionari. Una imatge llunyana a la de "self-made man" que va proclamar durant la seva campanya electoral el 2016 i al seu llibre "L'art de la negociació".

A la seva mort, els progenitors del polèmic magnat van deixar uns 1.000 milions de dòlars als seus fills, dels quals només van declarar al fisc un 5%. És a dir, van pagar 52.200.000 de dòlars per aquesta quantiosa suma, mentre que la taxa imposada a l'època a regals i herències era del 55%, de manera que les obligacions s'elevarien a 550 milions de dòlars.

La Casa Blanca ha assenyalat, mitjançant un comunicat que "les acusacions de frau són falses i altament difamatòries”. "Ningú va cometre frau ni evasió fiscal. Els fets en els quals el Times basa les seves falses acusacions són extremadament imprecisos", va afegir.

Últimas noticias