Glovo aposta per crear els seus propis supermercats per competir amb Mercadona i Amazon

El primer establiment de SuperGlovo va començar a funcionar fa tres setmanes a Madrid

El CEO de l'empresa va admetre que els dubtes sobre el seu model laboral a Espanya van afectar al seu finançament

Per

Bolsamania | 15 nov, 2018

El CEO de Glovo, Óscar Pierre, ha presentat aquest dijous a Madrid els nous projectes de la jove multinacional espanyola després de finançament de 115 milions d'euros rebut aquest estiu, entre els quals s'inclou la creació de supermercats propis des dels quals realitzarà els enviaments als clients, en un canvi substancial del model de l'app.

Aquest projecte, que funcionarà sota la marca "SuperGlovo", es basa en la compra directa de productes a proveïdors i l'enviament als clients per part dels 'riders' de Glovo, davant l'anterior model basat en repartir productes de tercers establiments als clients de l'aplicació per a mòbils, segons ha explicat Pierre en un acte amb la premsa.

El primer d'aquests supermercats ja està funcionant des de fa tres setmanes al barri madrileny de Tetuan i compta amb una plantilla d'entre 8 i 10 treballadors. La idea de l'empresa és que funcionin diversos d'aquests centres -al voltant de tres-cinc- a les ciutats on té presència.

"Hem estat intentant durant anys fer missatgeria de supermercats amb qualsevol dels grans i ens costava molt la integració, hi havia molts problemes de 'picking' i control d'estoc i això ens dona una experiència brutal", ha explicat Pierre. "Controlem exactament tots els productes, no falla, el 'picking time' és un minut i n’estem veient molt bons resultats. On volem arribar és a una compra setmanal", ha declarat el CEO de Glovo que també ha reconegut que l'empresa podria haver de fer una inversió en vehicles propis en el futur.

L'aplicació per a mòbils d'enviaments va ser fundada el 2015 i ha tingut un creixement exponencial des del seu naixement. Actualment està present en més de 75 ciutats de 20 països del món, i s’ha convertit en una de les empreses emergents d'economia digital espanyoles més exitoses fins a la data.

Altres projectes en què Glovo planeja invertir el quantiós finançament rebut el juliol per inversors com Rakuten, el fons espanyol Seaya o el fons asiàtico-francés Cathay Innovation són "Glovo Business", centrat en enviaments de paqueteria per a empreses o "Cook Room", que prestarà espais amb cuines a restaurants perquè ampliïn el seu radi d'enviaments.

LA "FEINA" DE CONTRACTAR ELS RIDERS

La relació mercantil que Glovo manté amb els seus gairebé 8.000 repartidors a Espanya, que són autònoms, ha estat posada en dubte per Inspecció de Treball i denunciada per diversos 'riders' que consideren que haurien d'estar contractats com a treballadors per compte aliè. Encara que hi ha hagut alguna sentència favorable a l'empresa, els casos segueixen als tribunals fins que arribin al Tribunal Suprem o la justícia europea.

Pierre ha reconegut que la incertesa sobre la legalitat de la relació laboral que manté amb els seus missatgers ha generat dubtes en els inversors i ha plantejat l'expansió internacional com la millor solució per a l'empresa espanyola.

"Per ser honestos, sí que impacta. En general crec que tenim un entorn legislatiu que és incert, no hi ha propostes sobre la taula sobre com serà la feina del futur com sí que hi ha a altres països d'Europa i era un tema que sortia en totes les converses amb els inversors ", ha declarat Pierre. "La solució és l'expansió internacional i que Espanya passi a ser un percentatge petit del negoci".

Espanya actualment representa un terç dels ingressos totals de Glovo i, encara que l'empresa planeja expandir-se a altres 10 països a Europa de l'Est i Àfrica a curt termini, la credibilitat del projecte de l’empresa emergent passa per defensar que el seu model també funcionaria amb treballadors contractats. "Ens hi adaptaríem, seria una bona feina, però trobaríem la manera", ha defensat Pierre durant l'acte.

"Estarien obligats a acatar ordres, ser on nosaltres els diguem, a vestir com nosaltres els diguem... tindríem una sèrie de drets que com a ocupador nosaltres ara mateix no tenim. No és el model en què creiem, però en trobaríem la manera. No creiem que arribem a aquest punt", ha afegit Pierre. Les sentències judicials seran les que determinin, finalment, el model laboral de Glovo.

Últimas noticias