Apple contra Epic Games: per què t'interessa el judici del segle que comença aquest dilluns

Les dues companyies es barallen als tribunals per un pastís de 22.000 milions de dòlars

Per

Bolsamania | 03 mai, 2021

El judici que enfronta des d'aquest dilluns Apple amb Epic Games és un dels més importants de la història del sector. En joc: un pastís de 22.000 milions de dòlars.

Per què van als tribunals? Epic ha demandat Apple perquè afirma que empreses com els de Cupertino, Google i Sony, que s'emporten un percentatge de les vendes de les aplicacions als seus dispositius, no té dret a beneficiar-se de la tasca dels seus treballadors.

Si Epic guanya, un terratrèmol sacsejarà la indústria. Un cop establert aquest precedent, qualsevol altra empresa pot argumentar el mateix i reclamar a Apple, Google i companyia que no s'emportin aquest percentatge per 'acollir' els seus apps dins les seves botigues digitals, com l'App Store.

Què pot guanyar el consumidor amb tot això? Poc o res. Els experts asseveren que, fins i tot si Epic guanya i el seu cas estableix jurisprudència, és poc probable que aquestes empreses ofereixin els seus apps un 20% o un 30% més barates, que és el percentatge que se solen emportar Apple i la resta fins al moment per ser-ne l''aparador'.

Últimas noticias